Teknoloji

Adobe korsan Photoshop kullanımı nedeniyle giyim mağazası zinciri Forever 21’a dava açtı

adobe-logo-081113

Adobe, giyim mağazası zinciri Forever 21’a Photoshop yazılımını korsan olarak kullandığı gerekçesiyle dava açtı. Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde Forever 21’ın Photoshop, Illustrator ve Acrobat gibi Adobe yazılımlarının kopyalarını 63 kez kullandığı belirtildi.

Autodesk ve Coral da davada Adobe’ye destek veriyor. Dilekçede Forever 21’ın Adobe tarafından bilgilendirilmesine rağmen, hak ihlâlini sürdürdüğünün altı çiziliyor.

Adobe’nin söz konusu ihlâlleri nasıl takip ettiği bilinmese de, şirketin tüm vakaları belge numarası ve kayıt tarihiyle sıralaması dikkat çekiyor. Forever 21’ın “kasti, bilinçli ve kötü niyetli” biçimde hak ihlâli gerçekleştirdiğini öne süren Adobe, mahkemeden Forever 21’ın ürünlerini kullanmasını önleyecek bir tedbir kararı, tazminat ve yasal masraflarının ödenmesini talep ediyor.

Adobe’nin 2013 yılında Photoshop’un da aralarında bulunduğu pek çok yazılımı buluta taşıması, bir grup kullanıcıyı korsana yönlendirmiş, bu eğilim üzerine şirket çalışanlarından yazılımlarının onaylanmamış sürümlerin kullananların tespit edilmesini istemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER