Teknoloji

Adobe Flash’ın en son kritik güvenlik açığını kapattı

adobe flash

adobe-flash-logo-080715

Adobe önceki gün yayınladığı güvenlik bülteniyle Flash’taki yeni bir güvenlik açığının haberini vermişti. Bu güvenlik açığı eklentinin en son versiyonunu bile etkiliyordu. Açık yüzünden Flash saldırılara karşı açık hâle geliyor, korsanlar yüklü olan makinenin kontrolünü ele geçirme imkanı buluyor veya bilgisayarın çökmesi söz konusu olabiliyordu.

Keşfedilen son Flash açıkları gibi, bu sorun da Linux, Windows ve Mac kullanıcılarını etkiliyordu, dolayısıyla risk çok geniş bir alandaki kullanıcıları kapsıyordu.

Adobe gelecek haftaya kadar çözümün gelmeyeceğini söylemiş ve geçici çözüm olarak da Flash eklentisinin kaldırılmasını önermişti. Ancak şirket durumun ciddiyeti karşısında hızlı davrandı ve açığı kapatan yamayı yayınladı.

Flash’ın birkaç farklı versiyonu açıktan etkilenmişti. Mac ve Windows için Chrome Flash Player 19.0.0.207 ve öncesi, Mac ve Windows için Chrome Flash Player genişletilmiş destek versiyonu 18.0.0.252 ve öncesi, Windows 10’da Microsoft Edge/Internet Explorer 11, Windows 8 ve 8.1’de Internet Explorer 10 ve 11 için Flash ve Linux için Flash 11.2.202.535 sürümü güvenlik açığına hassas sürümler arasında bulunuyordu.

Flash son zamanlarda kullanıcıları riskte bırakan güvenlik sorunlarıyla gündeme gelmeye başladı. Şirketler de bu sorunlar karşısında Flash’ı internet tarayıcılarında varsayılan olacak şekilde kapalı tutma yoluna gitmeye başladı. Ayrıca bazıları Flash’ın artık ömrünü tamamlaması yönünde konuşmaya başladı.

Eğer bilgisayarınızda Flash yüklüyse, en son versiyonda olup olmadığını kontrol edin. Aksi takdirdeyse mutlaka güncelleyin.

İLGİLİ HABERLER