Teknoloji

Adobe Flash 11.2 ve AIR 3.2 tanıtıldı – Video

Adobe, Flash Player 11.2 ve AIR 3.2’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Adobe’nin konsol kalitesindeki oyunları masaüstü web tarayıcılarında sunma hedefinin bir parçası olan Flash Player 11.2’de mouse-lock desteği, bağıl fare koordinatları, sağ ve orta fare tuşlarına destek, çoklu yürütme birimli video kod çözümü, saniyede 60 kareye kadar oyun oynamaya imkân veren donanım hızlandırma tabanlı 2D ve 3D grafik desteği gibi yenilikler sunuluyor.

Adobe’nin çapraz platform desteğine sahip web uygulamalarını mümkün kılan AIR platformunun 3.2 numaralı yeni sürümüyse mobil ortam için Stage3D desteği sunuyor. Geçen ekim ayında masaüstü sistemler için çıkarılan bu teknoloji ApexVJ ve Spaced Away gibi grafik açıdan yoğun uygulamalarda yer bulmuş durumda. Öte yandan Adobe, Unity ile işbirliğine giriştiğini açıkladı. Bu işbirliği kapsamında Unity müşterileri üç boyutlu oyunlarını Flash Player üzerinen yayınlayabilecek. Bu arada Flash Player’ın Windows sistemlerde güncellemeleri arkaplanda otomatik olarak gerçekleştirme yeteneği kazandığını belirtmeden geçmeyelim.

Adobe, Flash 11.2 ile birlikte sunulan değerli özellikleri fiyatlandırma konusunda farklı bir yola başvuruyor. Daha fazla yazılımcıyı kendine çekmek amacıyla yapıldığı belli olan bu yöntemde uygulama geliştiricileri, uygulamalarından 50 bin dolar gelir elde edinceye kadar Adobe’ye Flash için para ödemeyecek. Bu durum, Flash’ın yeni katma değerli özelliklerini kullanmayı tercih edenlerin mâli tablolarının Adobe tarafından sıkı bir şekilde takip edileceği anlamına da geliyor. Aynı şekilde katma değerli AIR özelliklerini kullanan uygulama geliştiricilerinden de para alınmayacak. Bu yeni şartların 1 Ağustos 2012’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Video: Adobe Flash Player 11.2

İlgili – Adobe (1)
İlgili – Adobe (2)
İlgili – Adobe (3)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER