Teknoloji

Adobe’dan iş dünyasına özel yenilik: Firefly for Enterprise

adobe firefly

Adobe, Firefly for Enterprise adını taşıyan yeni platformunu iş dünyasına sundu. Bu platform, şirketlerin büyüyen içerik oluşturma taleplerine hızla cevap verme yeteneğini artırmayı hedefliyor. Adobe’nin Firefly platformu, metin tabanlı açıklamaları kullanarak anında görsel ve metin oluşturma yeteneğini tüm çalışanlara sunuyor. Bu yetenek, pazarlama kampanyalarından sosyal medya promosyonlarına, kurumsal sunumlardan daha fazlasına kadar bir dizi uygulamada kullanılabilir.

İş dünyası için Adobe Firefly evrimi

İş dünyası kullanıcıları, Firefly platformuna Adobe Creative Cloud, Adobe Express veya bağımsız Firefly uygulaması üzerinden erişebilirler. Ayrıca, şirketler, AI modelini kendi markalarına özgü varlıklarla eğiterek Firefly’ı kendi ekosistemlerine entegre edebilirler. Bu, Firefly’ın, görseller ve metinler oluştururken markanın tarzını yansıtma yeteneği sağlar.

Adobe, kurumsal düzeydeki Firefly hizmeti için henüz kesin bir fiyatlandırma paylaşmadı. Ancak, Adobe Dijital Medya Kıdemli Başkan Yardımcısı Ashley Still, lisansların, organizasyonun ihtiyaçlarına ve büyüklüğüne bağlı olarak belirlenecek düz bir fiyata markalara geniş kapsamlı olarak sunulacağını belirtti. Kurumsal Firefly’ın çıkış tarihi henüz belirlenmedi, ancak bilinen şey, bu tarihin Firefly’ın beta sürecinin sona ermesinden sonra olacağı.

Firefly ve ticari kullanım güvencesi

Adobe’nin Firefly’ı ticari kullanım için güvenli kılmak adına, onu Adobe Stock görselleri, açık lisanslı içerik ve halka açık alandaki telif hakkı kısıtlamaları olmayan içeriklerle eğitti. Bu, Firefly’ı, eğitim verilerini açıklamadığı için kuruluşlar için telif hakkı sorunlarına neden olabilecek diğer AI modellerinden, örneğin OpenAI’ın Dall-E’sinden ayırıyor.

Firefly’ın, yüksek kaliteli sonuçları sayesinde patlama yapan popülerliği, jeneratif AI çözümlerini keşfetmek isteyen işletmeler için büyük çekicilik olacaktır. Mart 2023’te başlatılan Firefly’ın beta kullanıcıları tarafından 200 milyondan fazla görüntü oluşturuldu ve Photoshop’un yeni Firefly destekli Generative Fill özelliği kullanılarak sadece iki haftada 150 milyondan fazla görüntü oluşturuldu. Şirket ayrıca, organizasyonlar arası iş birliğini desteklemek için tasarlanmış Adobe Express ürünü için yeni bir Kurumsal seviye de başlattı.

İLGİLİ HABERLER