Teknoloji

Adobe Firefly üretken yapay zekâ araçlarını kullanıma sundu

adobe firefly

Adobe Firefly üretken yapay zekâ modelinin aylardır devam eden beta testinin ardından Adobe Creative Cloud, Adobe Express ve Adobe Experience Cloud’da kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu Illustrator’ın vektör yeniden renklendirmesi, Express’in metinden resme efektleri ve Photoshop’un Üretken Doldurma araçları gibi şimdiye kadar Adobe uygulamalarının beta sürümleriyle sınırlı olan Firefly destekli iş akışlarının artık çoğu kullanıcıya açık olduğu anlamına geliyor.

Adobe ayrıca, kullanıcıların belirli Adobe Creative Suite uygulamalarına abone olmadan bazı üretken yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyacak bağımsız bir Firefly web uygulamasını da piyasaya sürüyor. Adobe Express Premium ve Firefly web uygulaması, ücretli Creative Cloud abonelik planının parçası olarak sunulacak.

Adobe Firefly Enterprise da genel kullanıma sunuldu. Adobe, Firefly’ı Adobe Stock ve telif hakkına tabi olmayan kamuya açık içerik üzerinde eğittiği için bu yazılım, ticari açıdan güvenli bir üretken yapay zeka modeli arayan işletmelerin ilgisini çekme potansiyeli taşıyor. Adobe müşterilerinin Firefly modellerini kendi varlıklarıyla özelleştirmeleri ve markalarına özel içerik oluşturmaları için yollar sunduğunun altını çiziyor.

Firefly destekli bir özellik kullanılarak oluşturulan tüm içeriklerde, İçerik Kimlik Bilgileri bulunacak. Bu etiket varlığın adı, oluşturulma tarihi, hangi araçlarla oluşturulduğu ve yapılan düzenlemeler gibi bilgileri görüntüleyecek. Adobe, üretken yapay zekanın sorumlu kullanımını teşvik etmek için yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüleri tanımlayacak ve güvenlik verilerini paylaşacak teknoloji geliştirme konusunda Beyaz Saray’a söz veren 15 şirket arasında yer alıyor.

Adobe Firefly için kredi tabanlı sistem de sunuyor

Adobe, bilgi işlem talebini ve üretken yapay zeka ile ilişkili maliyetleri yönetmeye yardımcı olmak amacıyla kullanıcıların Firefly destekli en hızlı iş akışlarına erişmek için “paraya çevirebilecekleri” yeni bir kredi tabanlı sistem de sunuyor. Adobe Firefly web uygulaması, Express Premium ve Creative Cloud ücretli planları, bugünden itibaren aylık bir Üretken Kredi tahsisini içerecek ve tüm uygulamaları kullanan Creative Cloud aboneleri ayda 1000 kredi alacak.

Kullanıcılar kredi limitlerini aşsalar da FAdobe irefly içeriği oluşturmaya devam edebilecek. Ancak deneyim daha yavaş olacak. Desteklenen uygulamalara yönelik ücretsiz planlar aynı zamanda bir kredi tahsisi de içerecek. Ancak bu kesin bir sınır olacak ve aylık sıfırlamadan önce tükenmiş olmaları halinde müşterilerin ek kredi satın almasını gerekecek. Kullanıcılar 4.99 dolardan başlayan ek Firefly Generative Credit abonelik paketleri satın alabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER