Eğlence

Adobe etkileşimli dijital yayıncılık için Webkit’ini iyileştiriyor – Video

HTML5 yükselirken ve Flash’a yönelik eleştiriler giderek daha yüksek sesle dile getirilirken, birçok kişi için Adobe’den uzaklaşmak çekici gibi görünmeye başladı. Ancak Adobe de müşterileri kaçırmamak için boş durmuyor, dijital yayıncılık amaçlı işler için Webkit motoruna eklediği bazı yenilikler yazılımcıları tekrar düşünmeye zorlayacaktır.

Şirketin hazırladığı bir sunum videosunda sözcük kaydırma, sayısal yazılar için dinamik sayfa görünümleri ve tek bir parmak hareketiyle yer değiştiren görüntüler gibi bazı prototipler göze çarpıyor. Hatta düzensiz görüntüler bile Adobe’nin yenilenmiş Webkit motoru sayesinde manipüle edilebiliyor. Yazılar da buna göre kendisini tekrar düzenleyebiliyor.

Sunum videosunda Android’li akıllı telefon üzerinde yüklü olan bir e-kitap içeriği gösteriliyor. Adobe’nin bu teknolojisi, yaygın bir kullanım alanı bulursa, web’deki dijital içeriğin daha esnek bir şekilde kullanılmasına kapı açabilir. Cep telefonu ve tablet gibi küçük ve orta büyüklükte ekrana sahip cihazlarda web içeriği daha rahat bir şekilde görüntülenebilir.

Video: Adobe’nin dijital yayıncılık geliştirme çalışmaları

İlgili – The Digital Reader

İLGİLİ HABERLER