Teknoloji

Adobe CTO’su Kevin Lynch Apple yolunda

2013 mali yılının ilk çeyreğine ait rakamları açıklayan Adobe’de ortaya çıkan tablo şirkette yüzleri güldürürken, arkasından gelen bir açıklama bu pozitif havanın kısmen de olsa dağılmasına neden oldu. Açıklamada şirketin CTO’luğunu yürüten Kevin Lynch’in görevinden istifa ettiği ve istifanın 22 Mart tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

kevin-lynch-200313

Şirket şu an için Lynch’in pozisyonuna bir atama yapmayı düşünmüyor. Lynch’in sorumlulukları CEO Shantanu Narayen ve kıdemli başkan yardımcısı  Bryan Lamkin tarafından yürütülecek. İkili teknoloji girişimlerden, şirket içi araştırmadan ve şirketin kurumsal gelişiminden sorumlu olacak. CNET’in yer verdiği CNBC haberine göre CTO’luk görevinden ayrılan Lynch’in yeni adresiyse Apple olacak. Eski Adobe CTO’sunun Apple’ın yönetim ekibinde bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Lynch Apple’a yabancı bir isim değil. Daha önce FrameMaker’ın gelişim sürecinde rol alan Lynch, General Magic’e de katkıda bulunmuştu. 2005 yılından bu yana Adobe bünyesinde olan Lynch’in ayrılığının şirket için zorlu bir süreç olacağı kesin. Adobe’nin Macromedia’yı satın almasıyla beraber şirket saflarına katılan Lynch, Adobe’nin Araştırma ve Deneyim Tasarım ekiplerini yönetmiş ve Dreamveawer’ın gelişim sürecinde önemli rol oynamıştı. Adobe’nin Dijital Medya ve Dijital Pazarlama birimlerinin ortak bir vizyonla hareket etmesine katkıda bulunan Lynch’in boşluğunu doldurmak için Narayen ve Lamkin’in oldukça ciddi mesai harcaması gerekiyor.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER