Teknoloji

Adobe Creative Cloud servisinin üye sayısı bir milyon geride bıraktı

Yaklaşık yedi ay önce Photoshop gibi üretkenlik uygulamalarını buluta taşıyan Adobe, Creative Cloud platformuna bir milyondan fazla kişinin kayıt yaptırdığını duyurdu. Şu anda 326 bin civarında kişinin bu servise ücretli abone olduğunu, bu sayede Adobe’nin tasarım uygulamalarını barındıran CS6 paketini dokunma dostu çeşitli akıllı telefon uygulamaları, bulut depolama ve çevrim içi eğitim gibi unsurlarla kullandığını kaydetti.

Creative Suite’in peşin fiyata satılan geleneksel satış versiyonunun aksine Creative Cloud müşterilerin Adobe’nin araçları için kullandıkları süre boyunca para vermelerine olanak sağlıyor. Yani, aboneler Adobe’nin tüm bu servislerine erişmek için belirli bir aylık ücret ödüyor. Creative Cloud, çıkışından bu yana, Lightroom 4 gibi çeşitli uygulamaları da bünyesine ekledi.

Adobe, Creative Cloud’ın başarısını duyurmanın yanı sıra Ekipler için Creative Cloud adında özel bir üyelik modelinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Bu paket bir grup içinde işbirliğini artıracak çeşitli işlevler barındırıyor. Bireysel planların kapsadığı 20 GB’lık alanın aksine ekiplerde her bir üye için 100 GB’lık depolama alanı veriliyor. Ayrıca ekipler Adobe’nin uzmanlarından özel destek de alabiliyor. Ayrıca Adobe yazılım lisanslarını yönetme işini daha da kolaylaştıracak merkezi faturalandırma sisteminin de sözünü verdi. Ekipler için Creative Clouds paketinin yurt dışında yaklaşık 70 dolar gibi bir ücreti bulunuyor. Yıllık abonelik zorunlu kılınırken mevcut CS kullanıcıları için indirimler de söz konusu olabilir.

Photoshop CS6 ve Illustrator CS6 yazılımlarının Mac versiyonları için Retina ekran güncellemesini çıkaran Adobe sadece Creative Cloud abonelerine sunduğu bazı güncellemeleri abone olmayanlara da sunmaya başladı. Photoshop CS6 aralarında koşullu aksiyonlar, varsayılan yazma stilleri, Blur ve Liquify efektleri için Smart Object desteği ve CSS araçları gibi güncellemeler kazandı. Bunun yanı sıra iş akışını düzenleyecek, daha büyük JPEG dosyalarıyla uyumluluk sağlayacak, 3D ve ışıklandırma efektlerini iyileştirecek bazı ayarlamalar da yapıldı. Bu güncellemelerin Photoshop CS7’nin bulut destekli olmayan versiyonuyla birlikte tüm platform geneline yayılması bekleniyor.

Adobe’nin programlama bilgisi gerektirmeden web sitesi tasarlamaya izin veren yazılımı Muse artık bir sitenin tablet ve akıllı telefon versiyonlarını da oluşturmaya izin veriyor. Ayrıca şirket Creative Cloud genelinde faaliyet gösterecek Dropbox benzeri bir senkronizasyon hizmetini de faaliyete geçiriyor. Bu servis masaüstünde yer alan bir klasöre dosya sürükleyip bırakma veya buraya dosya kaydetme gibi basit bir mantıkla çalışacak. Dosyalar bir Creative Cloud hesabı olan veya olmayan kullanıcılarla paylaşılabilecek. Alt klasörleri paylaşma desteğiyse daha sonra gelecek bir güncellemeyle mümkün olacak.

İlgili >>Adobe

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER