Teknoloji

Adobe Creative Cloud için yeni iş birliği araçları duyurdu

adobe creative cloud cloud canvas
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Creative Cloud’un web sitesini ekipler arasında iş birliği yapmak için daha çok bir merkez hâline getirmeye çalışıyor. Bu nedenle salı günü Adobe MAX etkinliğinde, platforma yönelik birkaç yeni aracı duyurdu. Bunların arasında Photoshop ve Illustrator’ın temel web tabanlı sürümleri, ruh hali panoları yapmanızı sağlayan Canvas adlı yeni bir özellik ve ekiplerin projeler için varlıkları düzenlemesine ve senkronize etmesine olanak tanıyan Spaces adlı bir özellik yer alıyor.

Canvas, tasarımcıların halihazırda kullandığı Miro, PureRef ve bunun gibi bir dizi araca benziyor. Ancak bu araç Adobe ekosistemiyle entegre olmanın avantajıyla birlikte geliyor. Bulut belgelerini bir tuval üzerine çektiğinizde, orijinal dosyaya geri bağlanır ve değişiklik yapmak için onları açmanıza izin verir.

Ayrıca, Adobe’nin ekipler arasında dosya düzenlemeye yönelik olarak tasarladığı yeni arayüzü olan Spaces ile de bağlantılıdır. Creative Cloud’un web sitesi zaten Google Drive benzeri bir hizmet sunuyor, ancak bu alan bulutta depolanan tüm PSD’leriniz için yalın bir alan olarak hizmet veriyor. Artık Adobe, öğelerinizi ekiplere ve projelere göre gruplandırmanın, katılan herkes için senkronize edilmiş bir yolunu ekliyor. Spaces, Canvas dosyalarını, varlık kitaplıklarını ve bulut dosyalarını içerebilir. Öncelikli olarak Adobe uygulamalarını kullanan ekipler için bu yeni özelliklerle onlardan ayrılmak daha da zorlaşacaktır.

adobe creative cloud spaces

Canvas ve Spaces hemen kullanıma sunulmayacak. Adobe, bunları gelecek yıl herkesin kullanımına sunmayı planlıyor, ancak şimdilik sınırlı bir beta sürümünde mevcut durumda bulunuyor.

Güncellemeler, Adobe’nin daha geniş iki hedefine ulaşmada rol oynuyor. Bunlardan ilki, hiç kimsenin Adobe uygulamalarından ayrılmak zorunda kalmaması için iş birliğini kolaylaştırmak, ikincisi ise tüm yazılım zincirine sahip olmak. Adobe, popüler bir web tabanlı video işbirliği aracı olan Frame.io’yu kısa süre önce satın almıştı.  Henüz o hizmetle ilgili paylaşacak bir haberi olmasa da bu hedefte onun da büyük rol oynadığını tahmin edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER