Teknoloji

Adobe büyük çaplı bir korsan saldırısının kurbanı oldu

Adobe, büyük kapsamlı bir saldırının kurbanı oldu, 2.9 milyon müşterinin bilgileir çalındı. Çalınan bilgiler arasında şifrelenmiş kredi veya banka kartı numaraları, son kullanma tarihleri ve müşterilerle ilgili diğer bilgiler de yer alıyor.

adobe-logo-GOOD-432x480

Neyse ki, Adobe korsanların şifreleri çözülmüş banka ve kredi kartı numaralarına eriştiğine inanmıyor. Şirket hem kendi bünyesinde hem de iş ortakları ve hukuki organlarla özenli ve sıkı şekilde çalıştığını kaydetti.

Müşteri bilgilerinin yanı sıra çeşitli Adobe ürünlerine ait kaynak kodlarının da çalındığı belirtildi. Adobe ürünleri arasında Photoshop, InDesign, Illustrator, After Effects ve çeşitli mobil uygulamalar yer alıyor.

Şifrelenmiş kredi kartı bilgileri çalınan müşteriler için Adobe bir yıl geçerli olacak ücretsiz kredi izleme üyeliği sunmayı planlıyor. Bu müşteriler Adobe tarafından kişisel bilgilerin kötüye kullanımına karşı atılacak adımlar konusunda daha fazla bilgilendirilecek.

Adobe, saldırının ardından güvenlik önlemleri aldığını kaydetti. Adobe kimliklerine izinsiz girişleri engellemek amacıyla hesaplarla ilişkilendirilmiş şifrelerin sıfırlanacağı kaydedildi.

Adobe bilgilerin sunucular üzerinde nasıl şifrelendiği ve korunduğu noktasında herhangi bir açıklama yapmadı. Tabii ki, her ne kadar şifrelenmiş olsa da, kimse kendisine ait bilgilerin ortalıkta dolaşmasını istemez.

İlgili >> Adobe Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER