Eğlence

Adobe AIR 2.5 yılın son çeyreğinde Android’e geliyor

Adobe AIR tabanlı uygulamaların Android’e ne zaman teşrif edeceğini merak edenler için biraz daha kesin bir tarih verildi. Android platformunda düzgün bir şekilde çalışacak AIR uygulamaları bu zaman aralığı içinde Android Market üzerinden dağıtılmaya başlanacak.

AIR’in Android sürümü 2.5 versiyonunun bir parçası olacak ve yazılımcılara akıllı telefonların kamera, mikrofon, ivmeölçer, GPS gibi donanım birimleriyle birlikte donanım tabanlı GPU hızlandırma ve çoklu dokunma girişlerine erişim imkânı sunacak. Adobe AIR tabanlı uygulamaların her Android telefonunda çalışmasını beklemeyin, çünkü AIR’i için bazı temel gereksinimlerin sağlanması gerekiyor. Bunların arasında ARMv7 işlemci veya üstü, OpenGL ES 2.0 desteği, Froyo sürümü yer alıyor. Ancak Adobe’nin söylediğine göre eğer telefonunuz Flash 10.1’i kaldırıyorsa, AIR’i de rahatlıkla çalıştıracaktır.

Bu arada, Google TV’de de AIR desteği bulunabilirmiş. Adobe Google’ın video akıtma kutularına çapraz platform destekli uygulamları getirmek için uygun bir zamanı kollamakta.

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER