Teknoloji

Adobe’den artırılmış gerçeklik açılımına hız verecek yeni uygulama

adobe aero
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, Aero adını taşıyan artırılmış gerçeklik uygulamasını MAX konferansında duyurdu. iOS’te ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan uygulama, geliştiricilerin kodlama bilgisi olmadan artırılmış gerçeklik (AR) deneyimleri inşa etmesini mümkün kılıyor. Adobe’nin programlarından yararlanan Aero, kullanıcıların Dimension’dan 3D dosyalarını ve Photoshop ile Illustrator’dan 2D katmanlarını transfer ederek interaktif deneyimler oluşturmasını sağlıyor.

Aero’nun 3D tasarım deneyimi olmayan geliştiriciler için sezgisel bir deneyim sunması amaçlanıyor. Aero ile geliştiriciler verilen talimatları takip ederek kendi uygulamaları içinde AR sahneleri oluşturabilecek. Uygulamayı Maya ve C4D gibi üçüncü taraf araçlarla birlikte kullanmak da mümkün olacak.

adobe aeroAero ile kullanıcılar telefon veya tablet kameralarından görülen sahnelere ölçeklendirilebilir nesneler yerleştirebiliyor. Buna ek olarak, dokunmaya tepki verebilecek animasyon tetikleyicileri de uygulamada mevcut. Sanatçılar, bir nesnenin hareket yolunun ne olacağını da kendi çizimleriyle gösteriyor.

Adobe Aero ön izlemesini WWDC 2019’da yapmıştı

Aero’nun ön izlemesi geçtiğimiz haziran ayında Apple’ın WWDC etkinliğinde yapılmıştı. Adobe, bu uygulamada kullanılan yeni birleştirilmiş dosya formatı USDZ için Apple ve Pixar ile birlikte çalıştığını açıklamıştı. iOS’te çalışan USDZ ile Aero projelerinin ön izlemelerini iMessage üzerinden göndermek bile mümkün oluyor. Böylelikle dosyalar iOS üzerinde ekstra bir işleme gerek kalmadan otomatik şekilde oynatılabiliyor.

Adobe, Aero ile artırılmış ve karma gerçeklik alanlarına yönelik hedeflerini net biçimde gösteriyor. Şirket bir taraftan da tasarımcılara alışkın oldukları Creative Cloud araçlarıyla daha sarmalayıcı içerikler oluşturma fırsatını veriyor.

İLGİLİ HABERLER