Teknoloji

Adobe Acrobat 11 tablet dostu ve güvenlik odaklı çözümleriyle yayınlandı

Adobe, kullanıcıların doküman yönetiminde karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olan yazılımı Adobe Acrobat’ın yeni sürümü yayınlandı. Adobe Acrobat 11 PDF’leri düzenleme ve Microsoft Power Point’e aktarma gibi özelliklere sahip. Bunun yanı sıra yaygınlığı giderek artan tabletlerle dost yeni işlevler de Acrobat’ın en yeni sürümüne eklenmiş. Acrobat 11 BT departmanlarının yararlanabilecekleri Microsoft Office ve SharePoint entegrasyonlarını basit bir şekilde yapılabilmesi ve uygulama sanallaştırması gibi avantajları da barındırıyor.

Acrobat 11 paketi altında Acrobat XI Pro, Acrobat XI Standard ve Adobe Reader XI yazılımları bulunuyor. Adobe Acrobat 11; PowerPoint, Word veya Excel dosyalarını PDF belgeleri olarak kaydetme veya tekrar yazmaya gerek kalmadan parça parça veya tüm PDF dokümanını bir Microsoft dokümanı veya web sayfası olarak kulllanma fırsatı sunuyor. Kullanıcılar seçilmiş içeriği veya birden fazla dokümanı tek bir PDF dosyası hâline getirebilir. Güvenlik açısından bakıldığında Adobe Acrobat 11 Microsoft Power Point, Word ve Excel’den oluşturulmuş bütün PDF dosyalarını izinsiz kopyalama, düzenleme veya baskı almayı önleyicii mekanizmalar içeriyor. Microsoft App-V ve Citrix XenApp desteği de tek merkezden yönetilen, dokunmaya duyarlı, sanal bir uygulama olarak Acrobat 11 veya Acrobat Reader 11’in kullanılmasına izin veriyor.

Dokunmatik ekranlı tablet veya akıllı telefonlardaki Adobe Reader ise PDF dokümanları üzerinde çalışma, not alma, yorum ekleme, form doldurma, imzalama ve kaydetme gibi özellikler barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER