Teknoloji

Adobe 2020 yılında Illustrator iPad sürümünü çıkaracak

adobe illustrator ipad

Geçtiğimiz sonbaharda Adobe, bilgisayarlarda çalışan gerçek Photoshop yazılımını bu yıl içinde iPad’e getireceğini açıklamıştı. Bunun gerçekleşmesini bekliyoruz, söz konusu uygulama şu anda beta test sürecinde bulunuyor. Ancak görünüşe göre, Adobe daha fazla Creative Cloud yazılımını Apple’ın tabletine getirmeyi planlıyor.

Bloomberg‘in haberine göre iPad’e gelecek bir sonraki Adobe CC uygulaması Illustrator olacak. Adobe, kasım ayı başında düzenleyeceği Adobe Max konferansında Illustrator iPad sürümünü ön gösterimini gerçekleştirecek. Uygulamanın Illustrator’ın masaüstü versiyonunun birçok özelliğini yansıtması bekleniyor. Bu açıdan Adobe’nin Photoshop ile yaptığını tekrarlayacağını söyleyebiliriz.

Ne var ki, Photoshop iPad herkes için yayınlandığı zaman söz verildiği gibi olmayabilir. Geçen hafta yine Bloomberg tarafından verilen haberde, Photoshop iPad sürümünün, masaüstü versiyonunun sahip olduğu bazı özellikleri ve diğer önemli işlevleri içermediği belirtilmişti. Adobe’nin Creative Cloud grubunda kıdemli ürün yöneticisi olarak görev yapan Scott Belsky, yayın organına verdiği demeçte Adobe’nin iPad için Photoshop yazılımının yeteneklerini zamanla genişleteceğini söylemişti.

Daring Fireball’dan John Gruber ise, birkaç farklı kaynağa dayandırarak verdiği haberinde Adobe’nin Photoshop iPad için var gücüyle çalıştığını ve ekibin agresif bir takvim doğrultusundan özellikleri eklemeyi planladığını kaydetti. Belki de Belsky’nin söz verdiği gibi, eksik özellikler de uygulamanın çıkışından hemen sonra eklenir.

Bloomberg geçen hafta, Adobe’nin Photoshop iPad uygulamasıyla ilgili en son haberleri Max konferansında verebileceğini yazmıştı. Görünüşe göre, Adobe’nin planlarını öğrenmek için fazla beklememiz gerekmeyecek.

İLGİLİ HABERLER