Teknoloji

AdMob ve Greystripe’tan Apple’ın yeni mobil reklam şartnamesine dair yorumlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın harici reklam şirketlerinin yayınlanan reklamlarla ilgili verileri toplaması ve analiz etmesiyle ilgili yayınlamış olduğu kurallar hakkında Google ve yeni satın aldığı şirketi AdMob’un ne düşündüğünü merak ediyorduk. Dün AdMob’un blogunda yayınlanan bir yazıda, şirketin CEO’su Omar Hamoui bu konu hakkında görüşlerini bildirdi.

Hamoui’ye göre, eğer değişiklikler uygulanırsa, bu durumda geliştiricilerin iPhone’da AdMob ve Google’ın reklam çözümlerini kullanmaları imkansız hâle gelebilir. Böyle bir sonucun kullanıcılar ve geliştiriciler nazarında iyi olmayacağını söyleyen Hamoui, teknoloji ve yenilikçilik tarihine bakıldığında rekabetin en iyi sonucu doğurduğunun açıkça görüldüğünü ve rekabetin karşısına sanal bariyerler koymanın kullanıcı ve geliştiricileri inciteceğini ve teknik gelişime sekteye uğratacağını vurguladı. Google ve AdMob’un buna karşılık olarak ne gibi bir strateji izleyeceği konusunda ise, Apple ile bu şartların etkileri konusunda diyalog kuracaklarını belirtti.

Adobe’nin ortağı Greystripe da Apple’ın yeni kurallarının kendilerinin iPhone ve iPad üzerinde çalışmalarına engel olmayacağını belirtti. Şirketin pazarlama direktörü Dane Holewinski “Apple’ın yeni şartnamesinin bağımsız bir reklam ağı olan Greystripe’a iPhone ve iPad platformları üzerinde çalışmasına izin vereceği için memnunuz. Bu şartname üçüncü taraf reklam şirketlerinin yazılımcıların geliştirdikleri uygulamalarla büyük gelir elde edebileceğine katkıda bulunmakta olduğunu onaylamaktadır.” şeklinde görüş bildirdi.

İlgili – Admob Blog
İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER