Teknoloji

Adidas’ın Runtastic’i aktivite takibi yapabilen analog saat Moments’ı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

runtastic-moments-altin-050815

Geçtiğimiz haftalarda Adidas tarafından satın alındığı duyurulan sağlık ve fitness mobil uygulamaları geliştiricis Runtastic aktivite takibi yapmaya da yarayan yeni analog kol saati Runtastic Moment’ın duyurusunu gerçekleştirdi.

Runtastic Moment saat diğer bütün giyilebilir akıllı kol saatleri gibi çeşitli sensörler barındırıyor; atılan adımı, ayakta geçirilen zamanı, yakılan kalori miktarını ve uyku süresini ölçüyor. Ancak diğerlerinin aksine yaklaşık 90 metre derinliğe kadar suya dayanıyor, bu da Runtastic Moment’ı yüzerken bile takabileceğiniz anlamına geliyor. Şu anda yüzme aktivitesinin takibi yapılmıyor, ancak gelecekte bunun da yetenekler arasına katıldığını görebiliriz.

Bu tür aktivite takibi sağlayan saatlerin çekici noktalarından bir tanesi de pil ömrü. Runtastic saatin standart jeton pillerle yaklaşık altı ay boyunca çalışabileceğini söylüyor.

iPhone veya Android telefon ile eşleştirme Bluetooth üzerinden gerçekleştiriliyor. Paylaşılan verilerin gösterimi de Runtastic uygulamasıyla yapılıyor.

Runtastic Moment’ın iki türü var. “Fun” ve “Basic” versiyonlarının her ikisi de paslanmaz çelik kasaya, silikon kayışa sahip. Her ikisi de 130 dolarlık yurt dışı fiyat etiketlerine sahpi. Ne var ki, Basic’de daha büyük bir saat yüzü mevcut. Elite Moment ve Moment Classic modeller ise 180 dolara satılıyor. İlkinde siyah deri kayış, ikincisi ise gümüş, altın ve roze altın kasalarla sunuluyor.

Runtastic Moment, Runtastic’in ilk donanım ürünü değil. Şirket daha önce 119 dolar yurt dışı satış fiyatına sahip, 7 gün 24 saat aktivite takibi yapan, keskin OLED ekranlı Orbit’i çıkarmıştı. Orbit’in yeni modelinin bu yıl sonuna doğru çıkması bekleniyor. Yeni modelde kalp ritmi ölçüm özelliği de olacak.

Geçtiğimiz ay Runtastic’in Adidas tarafından 240 milyon dolar karşılığında satın alındığı duyurulmuştu. Runtastic, Adidas Group altında da marka kimliğini korumayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER