Teknoloji

Bluetooth bağlantılı Adidas miCoach Smart Ball yurt dışında satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı teknolojiler ve bağlantılar hayatın her alanına yayılmaya devam ediyor. Dünyanın en popüler sporu olan futbol da bu yayılmadan nasibini alıyor. Adidas’ın hazırladığı, her dokunuşu takip eden ve Bluetooth bağlantısı barındıran futbol topu miCoach Smart Ball, Birleşik Krallık’ta 249.95 poundluk fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Futbol topunun satışı Apple’ın çevrim içi mağazası üzerinden gerçekleştiriliyor.

adidas-micoach-smart-ball-270514

iOS uygulamasıyla uyumlu çalışacak şekilde tasarlanan topun iç kısmında bulunan sensörler sayesinde her vuruş takip edilebiliyor. Akıllı futbol topu vuruş hızı, rota, falso ve etki noktaları gibi verileri topluyor. Toplanan data oyuncuların antrenmanında kullanılabiliyor. iOS uygulaması da oyunculara farklı vuruş teknikleri konusunda tavsiye verebiliyor.

Uygulama içinde bulunan ”Kendine Meydan Oku” bölümünde kullanıcılar kendilerine belli bir şut hızı, topu aşırtma veya belli bir serbest vuruş standardı tutturma gibi hedefler koyabiliyor. ”Kayıt Defteri” bölümüyse o ana kadar kullanıcı tarafından yapılan tüm vuruşlara dair detayların görülmesini sağlıyor. Uygulamanın paylaşım özelliğiyse bu sonuçların sosyal medya üzerinde başkalarıyla paylaşılmasını mümkün kılıyor. miCoach Smart Ball kablosuz bir şarj ünitesinin üzerinde şarj edilebiliyor.

Adidas’ın kıdemli inovasyon direktörü Christian DiBenedetto, ilk konsepti sergiledikleri andan itibaren Adidas miCoach Smart Ball’a büyük bir ilgi gösterildiğini ve hem amatör hem de profesyonel sporculardan alınan geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu dile getirdi. DiBenedetto oyuncuların miCoach Smart Ball tarafından sunulan etkileşimli ve öğretici antrenman deneyimini seveceğini sözlerine ekledi.

miCoach Smart Ball Birleşik Krallık dışında ABD ve Avrupa’da da Apple’ın çevrim içi mağazası ve Adidas.com üzerinden satılacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER