Teknoloji

Adidas giyilebilir fitness cihazları üretmeyi bırakıyor

adidas giyilebilir fitnessAdidas giyilebilir fitness cihazları pazarından resmi olarak çıkmaya hazırlanıyor. Portland Business Journal’da yer alan habere göre, şirket donanım birimini kapatıyor.

Adidas teknoloji alanındaki çalışmalarında işin yazılım boyutunun üstüne odaklanacak. Bu çalışmaların merkezinde Adidas uygulaması ve 2015’te satın alınan Runtastic yer alacak. Şirket, miCoach adı altında çok sayıda fitness takip cihazını piyasaya sürmüştü. Bu hamle çerçevesinde piyasaya çıkan en son ürün ise miCoach Smart Run akıllı saat olmuştu. Adidas bu çabalarının karşılığını kayda değer ölçüde almayı başaramadı.

Adidas için giyilebilir fitness cihazlarından uzaklaşmak yeni bir durum değil. Şirketin giyilebilir spor elektroniğinden sorumlu başkan yardımcısı Stacey Burr, bu yöndeki kararı geçtiğimiz yıl dile getirmişti. Wareable sitesine konuşan Burr, bir süre boyunca Adidas’ın yeni bir koşu saati çıkarmayı planlamadığını belirtmişti.

Adidas’ın bu hamlesi, Nike’ın birkaç yıl önce aldığı kararla benzerlik gösteriyor. Nike da Fuelband adını taşıyan fitness takip bilekliğinin üretimini sonlandırmış ve çalışmalarını yazılım alanına kaydırmıştı. Nike bu dönüşüm çerçevesinde Apple ile işbirliğine gitmişti. Bu işbirliği ise Nike markası taşıyan bir Apple Watch’un ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Adidas giyilebilir fitness cihazları için Fitbit ile çalışacak

Kendi markasını taşıyan cihazlar üretmeyecek olması, Adidas’ın donanım kısmına tamamen veda ettiği anlamına gelmiyor. Adidas giyilebilir fitness cihazları için Fitbit ile birlikte çalışacak. Fitbit’in ilk akıllı saati Ionic’in Adidas’a özel versiyonu 2018’de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER