Teknoloji

Adidas yeni ve “açık” dijital fitness ürünleri üzerinde çalışacak

adidas dijital fitnessAdidas dijital fitness teknolojisini geliştirme yolunda Runtastic’i satın alarak önemli bir adım atmıştı. Runtastic için 238 milyon dolar ödeyen şirket, böylelikle 100 milyon kullanıcılık bir tabana da ulaşmıştı.

2015’te gerçekleştirilen satın almanın ardından Adidas, Runtastic’in kurumsal stratejisinde daha önemli bir yer tutması adına çalışmalar yapmıştı. Şirket, geçtiğimiz ay sağlık ve fitness ürünleri için bir altyapı platformu işlevi gören MiCoach platformunu kapatacağını açıklamıştı. Adidas böylelikle Runtastic’in ekosistemiyle bütünleşmenin konsolide edilmesini amaçlamıştı. Şirket şimdi de daha “kişiselleştirilmiş” deneyimler için üçüncü taraflarla güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor.

Engadget’a konuşan Adidas’ın Dijital Sporlar yöneticisi Stacey Burr, tamamen Adidas ekosistemi içinde konumlanan bir ürün geliştirmekle yetinmeyi istemediklerini belirtti. Ürünlerini ve deneyimlerini diğer üçüncü taraf cihazlara açacaklarını söyleyen Burr, açık platform üzerine kurulu bir senaryoyla daha fazla cihaza ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi. Fitness deneyimlerini daha “kişiye özel” kılmayı istediklerini söyleyen Burr, herkesin egzersiz veya spor konusunda aynı yaklaşıma sahip olmadığının altını çizdi.

Adidas dijital fitness ürünlerinin çıkışı konusunda zaman vermedi

Adidas’ın yeni dijital fitness ürünleri arasında cihazların yanı sıra uygulamaların da olması muhtemel görünüyor. Ancak bu yeni ürünlerin çıkışı konusunda şimdilik bir zaman işaret edilmedi. Burr, ürünlerin yolda olduğunu söylemekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER