Teknoloji

Adblock Plus reklam satışına başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adblock plusAdblock Plus, kullanıcıların karşısına daha fazla reklam çıkaracak yeni bir hizmet sunmaya başlıyor. İnterneti reklamlardan tamamen arındırmak yerine rahatsız edici reklamları daha “iyi” reklamlarla değiştirme yoluna giden şirket, bunun için bir reklam mağazası oluşturdu. Söz konusu mağazada bloglar ve diğer web sitesi yöneticileri, sayfalarında gösterilebilecek “kabul edilebilir” reklamları seçebilecek. Böylelikle siteyi ziyaret eden Adblock Plus kullanıcıları, site sahipleri tarafından seçilen “iyi” reklamlarla karşılaşacak.

Şirketin operasyon ve iletişim direktörü Ben Williams, yeni sistemle web sitesi sahiplerinin iki ekosistemi birbirinden bağımsız biçimde yönetebileceğini ve her iki sistemden de para kazanabileceğini belirtti. Söz konusu sistem sayesinde web sitesi sahipleri uzun süredir dert yandıkları reklam engelleme yazılımlarına karşı orta bir yola kavuşmuş oluyor.

Reklam mağazası, şirketin 2011’den bu yana faaliyette olan “Acceptable Ads” (Kabul Edilebilir Reklamlar) programının bir parçası olma niteliğini taşıyor. O günden bu yana “onaylanmış reklamlar” platform tarafından varsayılan olarak beyaz listeye alınıyor. Beyaz listeye alınan reklamlar, reklam engelleme aracı aktive edilmiş olsa bile kullanıcılara gösteriliyor. Ancak reklamların “kabul edilebilir” kategorisine girmek Adblock Plus ile birlikte çalışmaktan geçtiği için programın kapsamı kısıtlı kalmıştı. Söz konusu sürecin zahmetli olduğunu kabul eden Ben Williams, bunun da reklam verenleri reklamlarını beyaz listeye kaydettirme konusunda gönülsüzleştirdiğini vurguluyor.

Adblock Plus yeni mağazasıyla “Kabul Edilebilir Reklamlar” programına ilgiyi artırmayı amaçlıyor

Şirket, yeni mağazayla “Kabul Edilebilir Reklamlar” programına olan ilginin de artmasını umuyor. Reklamlar daha önceden seçildiği için web sitesi yöneticilerinin gerekli kodları sayfalarına ekleyerek beyaz listedeki reklamları göstermeye başlaması mümkün oluyor. Söz konusu reklamlar kullanıcıları siteden siteye takip edemiyor. Reklamların yerleşimi de Adblock Plus tarafından belirlenen talimatlara uygun biçimde gerçekleştiriliyor. İlk etapta beta versiyonuyla faaliyete geçen servisin 2016 sona ermeden tam kapasitede çalışması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER