Teknoloji

Adamın biri AirPods’unun tekini yanlışlıkla yuttu

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın AirPods kablosuz kulaklıklarının tahmin ettiğimizden daha dayanıklı olduğunu gösteren bir kanıt ortaya çıktı. Kulaklık sindirim sisteminin tamamını gezecek dayanıklılığa ve pil ömrüne sahip olduğunu gösterdi.

Daily Mail‘in haberine göre, büyük bir Apple hayranı olan Tayvanlı Ben Hsu, kulaklarında AirPods takılı hâlde uyuduğunu, uyandığında ise bir tekinin ortalıkta olmadığını söyledi. Kulaklığının nereye gittiğini merak eden Hsu, iPhone’u Bul uygulaması içinde yer alan AirPods’umu Bul özelliğini kullanarak kulaklık tekini bulmaya çalıştı. Kulaklığın yerini bulmak için sinyal sesini çaldırdığında, sesin kendisinden geldiğini fark etti.

Evet, yanlış okumadınız; suya dayanıklılığı resmi olarak belirtilmeyen ve herhangi bir IP sertifikasına sahip olmayan kulaklık, mide asidine batmış olmasına rağmen çalışmaya devam ediyor.

Yabancı bir cisim yutmuş normal bir insanın yapacağı gibi, Hsu da hastaneye gidip röntgen filmi çektirmiş. Doktorlar, endişelenecek bir durumun olmadığını, AirPod’un sindirim sisteminin diğer ucundan, herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmadan çıkıp gideceğini söylemişler.

En sonunda Hsu, AirPods’unun tekine kavuşmuş. Ve kulaklık hâlâ normal bir şekilde çalışmaya devam etmiş.

Olayın kahramanı, pil ömrünün yüzde 41’de seviyesinde bulunduğunu ve tüm bu olayın etkileyici olduğunu söylüyor.

Apple’ın kulaklığının sindirim sistemine karşı dayanıklı olduğunun reklamını yapacağını düşünmüyoruz, ancak kulaklığın yoğun bir aktivitenin var olduğu ve güçlü bir asidin de salgılandığı sindirim sisteminden hayatta kalarak geçmesi gerçekten etkileyici görünüyor.

Hsu, farkında olmadan büyük bir testi gerçekleştirdi. Biz de şu sıralar elimizde var olan AirPods 2‘nin testini hazırlıyoruz. Ancak böyle bir testi denemeyeceğimizden emin olabilirsiniz.

Bu arada Tayvanlı gencin başına gelenler size ders olsun. Her ne olursa olsun, kulaklarınızda AirPods takılı hâlde uyumayın.

İLGİLİ HABERLER