Teknoloji

Activision oyuncuların giriş bilgilerini çalan zararlı yazılımı inceliyor

activision

Activision oyunlarını oynayan kişilerin giriş bilgilerini çalan bir korsanlık faaliyetini soruşturuyor. TechCrunch’ın haberine göre, kötü niyetli kişiler, kurbanların bilgisayarlarına başarılı bir şekilde kötü amaçlı yazılım yüklüyor ve erişimlerini oyun hesapları ve hatta kripto cüzdanları için oturum açma bilgilerini çalmak için kullanıyor.

Activision’ın kurbanların kötü amaçlı yazılımı kaldırmasına ve hesaplarının kontrolünü yeniden kazanmasına yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak şirket şu anda kötü amaçlı yazılımın nasıl yayıldığını söylemek için yeterli bilgiye sahip değil.

TechCrunch’ın kaynağı, kötü amaçlı yazılımın “yalnızca üçüncü taraf araçları yüklü olan kişileri etkileyebileceğini” söyleyerek; insanların bunu genellikle oyunlarda kullanılan, Activision’ın geliştirmediği bir yazılımdan aldığını ima etti.

Activision: Sunucularımızda sorun yok

Activision sözcüsü Delaney Simmons, yayına şirketin “daha geniş sektördeki bazı oyuncu kimlik bilgilerinin, yetkisiz yazılım indirme veya kullanma nedeniyle kötü amaçlı yazılımlardan tehlikeye girebileceği iddialarının” farkında olduğunu söyledi. Simmons, şirketin sunucularının “güvenli ve tavizsiz kaldığını” ekledi.

Hackleme planının Call of Duty için hile yazılımı geliştiren Zeebler olarak bilinen biri tarafından ortaya çıkarıldığı göz önüne alındığında, bu kesinlikle makul bir teori. Zeebler, TechCrunch’a planı müşterilerinden birinin kendi yazılımı için hesabı çalındığında keşfettiğini söyledi. İncelemesinin ardından çalıntı kimlik bilgilerini içeren bir veritabanı keşfeden Zeebler, kötü amaçlı yazılımın gerçek bir yazılım gibi görünecek şekilde gizlendiğini, ancak aslında kurbanların girdiği kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için tasarlandığını da söyledi.

Zeebler muhtemelen hile yazılımlarının insanların oturum açma bilgilerini toplamak için klonlanması gibi üçüncü taraf araçlardan bahsediyor ancak Activision kullanıcılarına saldıran yazılım kimlik avı yapıyor. Bütün bu yaşananlar insanların giriş sayfalarının bile gerçekliğini kontrol etmesi gerektiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER