EğlenceManşetler

Activision Candy Crush Saga’nın geliştiricisini 5.9 milyar dolar karşılığında satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Candy Crush Saga

Oyun dünyasının önemli şirketlerinden Activision, fazlasıyla cesur bir ticari hamle gerçekleştirerek Candy Crush Saga’nın geliştiricisi King Digital Entertainment’ı 5.9 milyar dolar karşılığında satın aldı. Amazon’un Twitch için 790 milyon dolar, Microsoft’un Minecraft için 2.5 milyar dolar, Facebook’un Oculus VR için 2 milyar dolar ve WhatsApp için 19 milyar dolar ödediği göz önüne alınınca Activision’ın cesareti daha iyi anlaşılıyor.

Yine de, Candy Crush Saga’nın yıllardır popülaritesinden pek bir şey kaybetmemesi ve geniş bir oyuncu kitlesine sahip olması nedeniyle Activision’ın bu hamlesi biraz daha anlaşılır hâle geliyor.

King Digital Entertainment’ı satın almasıyla birlikte Activision, oyun dünyasının her köşesine dokunabilecek. Skylanders serisiyle çocuklara ve ailelere ulaşan şirketin elinde World of Warcraft, Hearthstone, Destiny ve Call of Duty gibi çok değerli oyunlar bulunuyor.

Candy Crush Saga’nın da listeye eklenmesiyle birlikte Activision sosyal ve mobil oyun pazarında da çok önemli bir koza kavuşurken, portföyündeki eksik haneyi de doldurmuş oldu.

İLGİLİ HABERLER