Eğlence

Activision Blizzard CEO’su görevden ayrılıyor: Microsoft oyun departmanında yeni bir dönem

microsoft xbox activision blizzard

Activision Blizzard’ın CEO’su Bobby Kotick, 29 Aralık itibarıyla resmi olarak görevinden ayrılıyor. Microsoft, Kotick’in yerine doğrudan bir atama yapmamış ve bunun yerine Activision Blizzard yöneticilerini; Blizzard Başkanı Mike Ybarra, Activision Yayıncılık Başkanı Rob Kostich ve Activision Blizzard Başkan Yardımcısı Thomas Tippl dahil olmak üzere, Microsoft’un oyun içeriği ve stüdyoları başkanı Matt Booty’nin denetimine vermiş durumda.

Kotick’in ayrılışı, Xbox liderliğindeki bazı büyük değişikliklerden sadece iki ay sonra gerçekleşti. Bu değişiklikler, Sarah Bond’un Xbox başkanı olarak tanıtılmasını ve tüm Xbox platformu ve donanım çalışmalarını yönetmesini, Matt Booty’nin ise oyun içeriği ve stüdyoların başkanı olarak atanmasını içeriyordu. Bu atamalar, Bethesda ve ZeniMax stüdyolarını da kapsıyor. Şimdi Booty, Bethesda, Activision Blizzard ve Xbox Oyun Stüdyoları’nın tümünü denetleyerek daha fazla sorumluluk alıyor.

Microsoft’un oyun tarafındaki yeni yönetim stratejisi ve liderlik değişiklikleri

Microsoft, Activision Blizzard’ın liderlik takımını büyük ölçüde yerinde tutuyor. Ancak bazı üst düzey yöneticiler ayrılıyor. Activision Blizzard baş iletişim sorumlusu Lulu Meservey, Ocak ayı sonunda şirketten ayrılacak. Humam Sakhnini (Blizzard ve King başkan yardımcısı) da Aralık sonunda görevinden ayrılacak. Mart ayında ise bir dizi Activision Blizzard yöneticisi şirketten ayrılacak.

Brian Bulatao (baş idari sorumlu), Julie Hodges (baş insan kaynakları sorumlusu), Armin Zerza (baş finans sorumlusu) ve Grant Dixton (baş hukuk sorumlusu) Microsoft Gaming’deki eşdeğerlerine rapor verecekler. Thomas Tippl (Activision Blizzard başkan yardımcısı) şimdilik Matt Booty’ye rapor veriyor, ancak diğer Activision Blizzard yöneticileriyle birlikte Mart’ta Microsoft’tan ayrılacak. Xbox şefi Phil Spencer, The Verge tarafından elde edilen bir iç memo’da, “Thomas, Brian, Julie, Grant ve Armin Mart 2024’e kadar geçiş sürecinde bize yardımcı olmaya devam edecek.” diyor.

Ayrıca, Matt Booty tarafından yapılan bir memo, ZeniMax ve Bethesda’daki bazı değişiklikleri duyurdu. Bu memo’ya göre, Jill Braff, bu stüdyoların yeni başkanı olarak atandı. Braff, ZeniMax ve Bethesda’nın 2021’de Xbox’a katılmasında entegrasyon ekibinde çalıştı ve stüdyoların geliştirme takımlarını yönetecek.

Microsoft, Activision Blizzard’ı genişletilmiş Microsoft Oyun işine entegre etmeye devam ediyor ve artık Matt Booty’nin daha öncekinden daha fazla sorumluluk aldığı açık. Xbox hayranları şimdi Microsoft’un Activision Blizzard oyunlarını Xbox Game Pass’e eklemek için planlarını duyurmasını bekliyor. Spencer daha önce, anlaşmanın uzun düzenleyici sürecini Activision Blizzard oyunlarının Game Pass’te mevcut olmaması için suçlamış ve oyun eklemeleri hakkında haberler için 2024’e kadar beklememiz gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ayrıca Activision Blizzard, Microsoft anlaşması sonuçlanmadan önce X’te (eski adıyla Twitter), Modern Warfare III ve Diablo IV‘in bu yıl Xbox Game Pass’e gelmeyeceğini açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER