Eğlence

Activision Blizzard Call of Duty oyunlarını sinemaya uyarlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

activision-blizzard-071115

Video oyun sektörünün önemli isimlerinden Call of Duty için son günler bir hayli meşgul geçiyor. Candy Crush Saga’nın yapımcısı King Digital Entertainment’ı 5.9 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklayan şirket, Activision Blizzard Studios adını verdiği prodüksiyon koluyla aralarında Call of Duty ve Skylanders’ın da bulunduğu oyunlarını sinema filimine veya TV dizisine dönüştürecek. Activision’ın portföyünde Destiny, Diablo ve Warcraft’ı da kapsayan 1000’den fazla oyun yer alıyor.

Şimdiden sinemaya uyarlanan Warcraft, önümüzdeki yıl vizyona girecek. Filmin yapımcılığını Legendary Pictures ile birlikte Activision Blizzard’ın iştiraklerinden biri olan Blizzard Entertainment üstleniyor. Activision’ın yeni stüdyosunun gerçekleştireceği ilk prodüksiyon ise Skylanders’tan hareketle hazırlanan çizgi film olacak.

Skylanders çizgi filminin seslendirme kadrosunda Justin Long, Ashley Tisdale, Jonathan Banks ve Norm Macdonald gibi isimler yer alacak. Activision Blizzard Studios’un kuruluşu için bir yılı aşkın bir süredir çalışıldığı belirtilirken, Call of Duty’nin de bir film serisi olarak beyaz perdeye uyarlanacağı açıklandı.

Activision Blizzard, TV ve sinemaya olan ilgisinin yanı sıra eSpor alanına da açılım yapmaya hazırlanıyor. Şirketin eSpor birimini eski ESPN yöneticisi Steve Bornstein ve Major League Gaming’in başkanı Mike Sepso’nun yönetmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER