Eğlence

2018’de rekor kıran Activision Blizzard neredeyse 800 kişiyi işten çıkarıyor

activision blizzard

Activision Blizzard, iş gücünde yüzde 8 oranında bir kesinti gerçekleştireceğini açıkladı. Bu da şirketin 770 çalışanıyla yollarını ayıracağı anlamına geliyor. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu kararın beklentileri karşılamayan girişimlerin öncelik olmaktan çıkması nedeniyle alındığı belirtildi.

Şirket kısa süre önce 2018’in dördüncü çeyreğine ve tamamına ait finansal sonuçlarını açıklamıştı. CEO Bobby Kotick, 2018’de kendileri için rekor niteliği taşıyan sonuçlara imza attıklarını dile getirmişti. Kotick, potansiyellerini tamamen açığa çıkaramadıklarının da altını çizmişti.

Activision Blizzard’dan yapılan açıklamada, şirketin önümüzdeki dönemde en popüler oyunlarına odaklanacağı ifade edildi. Söz konusu oyunlar arasında Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone ve Diablo bulunuyor. Şirket, 2019’da bu oyunlar üzerinde çalışan geliştirici kadrosunu yüzde 20 oranında büyütmeyi planlıyor. Activision’ın en popüler oyunlarından biri olan Destiny ile şirketin yolları ise geçtiğimiz ocak ayında ayrılmış ve Destiny’nin hakları yeniden Bungie’ye geçmişti.

Activision Blizzard, popüler oyunlarının geliştirici kadrosunu genişletmek için gerekli kaynakları başka birimlerden sağlamaya hazırlanıyor. Geliştirmeyle ilgisi olmayan ve idari işlere odaklanan çalışanlarıyla yollarını ayırma kararı alan şirket, bu doğrultuda neredeyse 800 çalışanına veda edecek.

Activision Blizzard, işten çıkarmalarla birlikte ticari ekiplerinde ve pazarlama kadrosunu yeniden şekillendirecek. Kararın oyun geliştirmeyle yükümlü ekipleri etkilemeyeceği iddia edilse de, Kotaku tarafından yayınlanan haberde şirketin stüdyolarının da karardan belli bir ölçüde etkilendiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER