Eğlence

Activision: 20 milyon kişi Destiny oynadı

destiny-ps4-110614

Asıl amacı tahribata uğramış bir dünyanın kalıntılarını korumak olan, ancak pek çok kişinin muhteşem bir roket fırlatıcısı bulma motivasyonuyla oynadığı video oyunu Destiny, 20 milyonu aşkın kişiye ulaşıyor. Söz konusu rakamı yayıncı Activision Blizzard’ın COO’su Thomas Tippl, şirketin hissedarlar toplantısında açıkladı.

Söz konusu 20 milyon oyuncunun ne kadarının aktif olduğu ve beta versiyonu deneyenlerin bu rakama dahil edilip edilmediği bilinmiyor. Ancak Activision Publishing CEO’su Eric Hirshberg’in milyonlarca aktif oyunucunun günde ortalama üç saat oyun oynadığını dile getirmesi, Destiny’nin aktif kullanıcı sayısının yüksek olduğu algısını uyandırıyor.

Destiny, Microsoft’tan ayrılan Halo geliştiricileri tarafından kurulan Bungie tarafından hazırlanan ilk oyun olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan oyun, 500 milyon dolarlık bütçesi ve The Beatles üyesi Paul McCartney tarafından bestelenen müzikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Destiny dünyasına en büyük içerik eklemesinin yılın ikinci yarısında yapılacağını söyleyen Hirshberg, söz konusu güncellemenin hem Destiny hayranlarını hem de bugüne kadar oyunla tanışmamış olan insanları etkileyeceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER