Teknoloji

ActionDash ile Google’ın Dijital Sağlık özellikleri telefonunuzda

actiondash dijital sağlık

Yeni bir uygulama yükleyerek Android Q ile sunulacak önemli bir yeni özelliği şimdiden deneyebilirsiniz. ActionDash adını taşıyan uygulama Google’ın Dijital Sağlık özelliklerini az ya da çok taklit ediyor. Şimdi bu uygulama güncellenerek “odak modu” olarak adlandırılan ve Android’in gelecek sürümüne yerleştirilmiş odak modu gibi çalışacak bir özelliği kazanıyor.

Odak Modunu etkinleştirdiğinizde, telefon dikkat dağıtan olarak işaretlediğiniz uygulamaları kilitleyecek. Eğer Instagram’ı ya da e-posta uygulamasını açarsanız, bunun kilitlendiğini belirten bir mesajla karşılacaksınız.

Odak Kodu telefon kullanımını kısıtlamaya yönelik ciddi bir yöntem olmaktan daha çok, bir sosyal ağ akışından diğerine geçmenizi engelleyecek bir önlem gibi görünüyor. Android Q’da olduğu gibi, Odak Modunu hızlı ayarlar paneli içinde yer alan bir düğmeye tıklatarak etkinleştirebilirsiniz. Buna tekrar tıklatma da özelliği kapatıyor. Bu da sistemin etrafından dolaşmanızı engelleyecek bir unsurun olmaması demek. Sadece belirli uygulamaları kullanmanın önüne getirilmiş küçük bir taş olarak düşünebilirsiniz.

ActionDash geçtiğimiz ocak ayında, Dijital Sağlık özelliklerini tüm Android telefonlarına getirmek amacıyla kullanıma sunulmuştu. Google’ın Android Pie veya Q beta sürümleriyle çalışan telefonlarda sunduğu özelliklerden farklı olarak, ActionDash Lollipop veya daha üst sürümle çalışan tüm Android telefonlarında kullanılabiliyor. Böylelikle beş yaşındaki telefonlarda bile çalışma şansı bulunuyor.

ActionDash uygulamasının 3.0 versiyon numaralı en son sürümüyle birlikte bir başka önemli Dijital Sağlık özelliği de geliyor. Daha önceki sürümlerde bulunmayan uygulama kullanım sınırlamaları geliyor. Bir uygulamayı her gün ne kadar süre boyunca kullanacağınızı belirleyebilirsiniz. Bu sınıra ulaştığınızda uygulama kilitlenecektir.

ActionDash güncellemelerle daha fazla Dijital Sağlık özelliği alıyor

Başlangıçta ActionDash daha çok Dijital Sağlık’ın veri özelliklerini alıntılamaya odaklanmıştı. Böylelikle kullandığınız uygulamaların günlük veya haftalık kullanımlarını görebiliyordunuz. Bu da yararlı bir bilgi, ancak kullanımlarınızı kısıtlamaya yönelik kontrollerle birleştirildiğinde çok daha kullanışlı hâle geliyor. ActionDash artık bu bilgilere de sahip ve böylelikle Google’ın önemli özelliklerinin tümünü barındırıyor.

Android uygulaması ücretsiz sunuluyor. Ancak 7 dolarlık güncellemeyle daha fazla özelliğe kavuşabilirsiniz. Bunların arasında koyu mod, daha uzun kullanım geçmişi kaydı ve daha fazla özelleştirme imkanı bulunuyor.

ActionDash, Action Launcher adı verilen ve Google’ın varsayılan Android ana ekranında bulunan birçok özelliği kopyalayan, ancak bunun üstüne daha fazlasını da koyan uygulamanın geliştiricisinin elinden çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER