Teknoloji

Açık kaynak kodlu ofis girişimi LibreOffice 3.5 versiyonuyla gramer denetçisi ve daha fazlasını kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Office 15’in bir ön izleme sürümünü yayınladığı bugünlerde bir başka ofis yazılımının gelecek sürümünün üzerindeki örtü kaldırıldı. Doküman Kurumu adlı bir kuruluşun önderliğini yaptığı açık kaynak kodlu Office girişimi LibreOffice’in gelecek sürümüyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

LibreOffice 3.5 versiyonunda aralarında dahili gramer denetçisi, gerçek zamanlı kelime sayaç penceresi gibi çeşitli kelime işlemci güncellemeleri kazanıyor. PowerPoint muadili yazılımı Impress ise multimedya içeriklerini sunuma iliştirme, özelleştirilmiş renk paletleri gibi güncellemeler barındırıyor. Calc adı verilen Excel muadili ise çalışma defteri başına 10 bin sayfa desteği sunuyor.

LibreOffice 3.5 versiyonu ile birlikte çevrimiçi güncelleme denetçisi de geliyor, böylelikle LibreOffice’i güncel tutmak daha kolay hâle geliyor. Açık kaynak kodlu bu yazılımın geliştirilmesi için toplamda 30 bin kod katkısı yapılmış. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek bu açık kaynak kodlu girişimi bilgisayarınıza indirip bir deneme turu atabilirsiniz.

İlgili – Doküman Kurumu Blogu
İlgili – LibreOffice

İLGİLİ HABERLER