Teknoloji

Acer’ın yeni Chromebox bilgisayar CXI gelecek ay ABD’de satışa sunuluyor

acer-chromebox-cxi-220814-1

Acer, Chromebox CXI olarak adlandırdığı ve 180 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan yeni ekonomik bilgisayarını tanıttı. Bu bilgisayar Google’ın Chrome OS işletim sistemiyle çalışıyor.

Chromebox’lar Chromebook dizüstü bilgisayarların masaüstü tarafındaki eşdeğeri olma özelliği taşıyor. Gerçekten de Acer, Chromebox CXI’nin Acer C7 Serisi Chromebook bilgisayarların başarısı üzerine inşa edildiğini dile getiriyor. Ne var ki, bulut tabanlı bu makine sadece ABD ve Kanada’da piyasaya sunulacak.

2 GB veya 4 GB RAM seçenekleri, Haswell mimarili Intel Celeron işlemci, 16 GB katı hal sürücüsü, Intel HD grafik işlemci birimi gibi bileşenler 16.53 x 13.00 x 3.30 cm. boyutlara sahip olan, VESA monte destekli gövdeye sığıyor. USB klavye ve fare de bilgisayarla birlikte sunuluyor.

Bağlantı seçeneklerine baktığımızda dört adet USB 3.0 portu, HDMI ve DisplayPort çıkışları, kablolu ağ bağlantısı için LAN portu ve 32 GB’ye kadar kapasiteli kartları destekleyen SD kart okuyucusunu görüyoruz. Chromebox CXI Bluetooth 4.0 ve 802.11a/b/g/n Wi-Fi kablosuz bağlantıları da destekliyor.

Acer’ın yeni Chromebox CXI bilgisayarının 2 GB bellekli versiyonu 179.99 dolar, 4 GB bellekli versiyonu da 219.99 dolarlık fiyat etiketleriyle eylül sonunda piyasada olacak. Bu bilgisayarlar da Türkiye’de satışa sunulmayacaktır, ancak ilerleyen zamanlarda Avrupa’da, dolayısıyla daha yakınlarda görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER