Teknoloji

Acer’ın Windows Phone 7 planları yeniden işlerlik kazandı

Acer’ın Windows Phone 7’den vazgeçipi Android’e odaklanacağına dair haberler çıkmıştı. Ancak görünüşe göre şirket planlarını değiştirmiş gibi görünüyor. Elektronik devinin CEO’su Gianfranco Lanci’nin açıklamasına göre Acer Windows Phone 7 cihazları geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Lanci, Mobilized adındaki bir yayın organına verdiği röportajda Windows Phone’un birçok kısıtlamaya sahip olduğunu düşünerek ilgilerini Android’e çevirdiklerini belirtti. Acer’ın Windows Mobile ile ilgili endişesinin azalan popülaritesinin ötesinde Android’e göre özelleştirilebilirliliğinin eksik olduğunu vurgulayan Lanci, Windows Phone 7’nin şimdiki hâliyle Android’le aynı fırsatı sunacak seviyeye eriştiğini dile getirdi.

Her ne kadar Acer’ın bilişim dünyasında haklı bir ünü olsa da, şirket akıllı telefon üreticisi dendiğinde akla ilk gelen şirketlerden biri sayılmaz. Lanci, akıllı telefonlarıyla ilk olarak Avrupa’yı hedeflediğinin altını çizdi. Bakalım Acer, Android’e gösterdiği ilginin eşdeğerini Windows Phone 7’ye de gösterecek mi?

İlgili – Mobilized

İLGİLİ HABERLER