Teknoloji

Acer’ın Intel Sandy Bridge tabanlı Android tabletleri bu yılın ilk yarısında geliyor

Acer 2011’in ilk yarısında boyutları 7 inç ile 10 inç arasında değişen iki ya da üç tablet çıkaracağını doğruladı. ComputerWorld’ün haberine göre, Tayvan satış yöneticisi Lu Bing-hsian pazarın yönünün tabletlere doğru yön değiştirmesinden dolayı netbook üretimini aşamalı olarak azaltacaklarını belirterek Intel’in Sandy Bridge işlemcilerini barındıracak, ancak Android işletim sistemiyle çalışacak üç tabletin yolda olduğunu açıkladı.

Android işletim sistemini NVIDIA Tegra 2 ya da Qualcomm Snapdragon gibi ARM tabanlı işlemcilerle birlikte görmeye alıştığımız ortamda Intel’in işlemcilerinin Android’le birlikte anıldığını görmek biraz garip geliyor. Ne de olsa, Intel’in işlemcileri genellikle Windows işletim sistemleriyle birlikte tercih ediliyor. Ancak Intel mimarisinin Android’i de desteklediğini biliyoruz. Bu arada Acer geçtiğimiz günlerde düzenlenen CES 2011’de Android tabanlı bir tablet olan ICONIA Tab A500’ü tanıtmıştı. ABD’de Verizon tarafından satılacak olan bu tablet NVIDIA Tegra 2 işlemcisi taşıyor.

Acer yeni tabletlerinin son kullanıcıyı hedefleyeceğini belirtiyor. Her ne kadar şirket tablet segmentinin netbook segmentinin yerini alacağını düşünse de, uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarların üretimine de devam edecek. Lu Bing-hsian’a göre, Acer azalan talebi karşılayacak şekilde basit netbook modellerine odaklanmaya devam edecek.

İlgili – Computer World

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER