Teknoloji

Acer’ın başı JT Wang’e göre tabletlerin ateşi düşüyor

Tablet satışları hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Tabletler aksi durumda dizüstü bilgisayar satın alacak müşteri kitlesini kendine çekiyor. Bu durum da şirketlerin dizüstü bilgisayar satışlarının düşmesine ve kar marjlarının azalmasına neden oluyor. Acer da bu durumdan etkilenen şirketler arasında yer alıyor.

Tayvanlı bilgisayar üreticisi yılın ikinci çeyreğinde zarar açıkladı ve kaybın baş sorumlusu olarak iPad’i gösterdi. Her ne kadar Acer kaybın nedeni olarak tableti gösterse de, şirketin icra kurulu başkanı JT Wang tabletlerin ateşinin sönmeye başladığını dile getirdi. Aslında Wang’in yaklaşımı dizüstü bilgisayar cephesi için fazla iyimser olarak değerlendirilebilir. Acer’ın ve diğer şirketlerin tablet satışları diniyor olabilir, ancak Apple’ın iPad’inde buna yönelik bir işaretin gözlendiği söylenemez. Öte yandan Wang Ultrabook segmentine mensup dizüstü bilgisayarların ve Windows 8 bilgisayarların çıkışıyla birlikte müşterilerin dizüstü bilgisayara dönüş yapacağını düşünüyor.

Kullanıcıların Ultrabook bilgisayarlara gösterdiği ilgi bu cihazların fiyatlarıyla doğrudan bağlantılı olacaktır. Üstelik bu cihazların en ucuzu bile tabletten daha pahalı olacaktır. Acer Ultrabook’ların 2011 satışları içinde küçük bir yer tutacağını öngörüyor. ASUS, Intel’in dizüstü bilgisayar pazarının yüzde 40’ının Ultrabook’lar tarafından domine edileceğine yönelik 2012 hedefinin en erken 2013’te gerçekleşebileceğini düşünürken, Acer Intel’in tahminine yakın bir fikir taşıyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER