Manşetler

Acer’ın 10 inç’lik Android Honeycomb tableti Iconia Tab A500 haziranda Türkiye’de – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın 10.1 inç’lik tablet segmentinde diğer üreticilerle rekabetindeki aracı olacak Acer Iconia A500 ile nihayet tanışma fırsatı yakaladık. 1 GHz’lik NVIDIA Tegra 2 işlemcisiyle gelen bu tablet 1 GB RAM ve 16 / 32 GB’lık bellek seçenekleriyle geliyor.

Acer Iconia Tab A500’ün 10.1 inç’lik ekranı 1280 x 800 çözünürlüğe sahip. Önünde 2 megapiksel, arkasında ise otomatik odaklı ve flaşlı 5 megapiksel kameranın yer aldığı bu tablet Bluetooth 2.1+ EDR (3.0’a yükseltilebilir), 802.11b/g/n WiFi, USB 2.0 portu, çift ekran destekli HDMI çıkışı gibi çevresel arabirim desteklerini bünyesinde barındırıyor. Sadece WiFi destekli modelin yanında WiFi+3G kablosuz bağlantı desteği sunan modelleri de bulunuyor. 3260 mAh’lik bataryası 10 saate kadar WiFi ile webde gezinme, 8 saat boyunca YouTube’da 720p video izleme desteği sunarken, 3G bağlantıda da 9 saate kadar webde gezinmek mümkün kılınıyor.

Acer Iconia Tab A500, Android 3.0 Honeycomb işletim sistemiyle çalışıyor. Bu işletim sisteminin arayüzüne Acer’ın katmış olduğu bazı katkılar da mevcut. Örneğin, cihazın arayüzü Acer’ın yeni rengini yansıtacak şekilde yeşil olarak seçilmiş. Ayrıca Acer’a özel bir hızlı başlatma ekranı da bulunuyor. Bunun dışında cihazın ana ekranı Honeycomb’un standart ana ekranı. Tabletin ekranının dokunmalara hassasiyeti oldukça iyi, menü geçişleri hızlı. HD video test etmeye fırsatımız olmadı, ancak altı eksenli jiroskobun nimetlerinden faydalanan araba yarışı oyununu test ettik. Iconia Tab A500’ün tatmin edici bir oyun keyfi sunduğunu söyleyebiliriz.

Iconia Tab W500’de olduğu gibi Iconia Tab A500’de de Acer’ın multimedya yazılımı olan clear.fi yüklü geliyor. Bunun yanı sıra Facebook, Twitter, SocialJogger ve Skype gibi uygulamalar da tablette yüklü şekilde geliyor.

Acer Iconia Tab A500’ün 32 GB WiFi modeli önümüzdeki haziran ayında 649$+KDV’lik satış fiyatıyla öncelikle Teknosa’da satışa sunulacak.

Acer Iconia Tab A500 üzerinde yapmış olduğumuz kısa bir gezintiye ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Acer Iconia Tab A500 hızlı inceleme

Güncelleme: Bugün çekmiş olduğumuz bir videoyu daha aşağıda paylaşıyoruz.

Video: Acer Iconia Tab A500 Hızlı İnceleme (Ver.2)

İLGİLİ HABERLER