Teknoloji

Acer’dan Wang’e göre iPad’in tablet pazar payı yüzde 20-30’a gerileyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Biraz hırslı olmak birşey kaybettirmez, ancak Acer’ın tepesindeki isimlerden JT Wang’in iPad’in pazar payının düşeceğine dair açıklamaları kendisinin gelecekte pişmanlık duymasına neden olabilir.

Çin’in Economic Daily News gazetesine konuşan Wang, tablet pazarında taşlar yerine oturduğunda Apple’ın şu anda hemen hemen yüzde 100’e yakın olan tablet cihaz pazar payının yüzde 20-30 arasına ineceğini iddia ediyor. Acer yöneticisi Apple’ın sıkıca kapalı donanım, yazılım ve içerik bölümlerinin pazarı kötüye kullanmalarına yardımcı olduğunu belirtirken bununla birlikte Android’in pazar payının iOS’inkini geçtiğine dair son araştırma sonuçlarını da hatırlatmadan geçmiyor.

Wang, Android’in açıklığının iOS’in görece kapalı ortamını alt edeceğini iddia ediyor. Acer’ın bu senenin sonuna doğru çıkaracağı Android tableti gibi cihazların iPad’in rakipleri olacağını tahmin ederken, ASUS, Dell ve diğerlerinin de birlik olmasıyla Apple’ın son kullanıcı tabletleri üzerinde kurduğu hakimiyeti kıracağına inanıyor. Apple’ın kendi içindeki geliştirici kaynakları sayesinde ilk tableti çıkaran şirket olmasına rağmen rakiplerin yaratacağı sinerjinin bu şirketin hızını kesmesini bekliyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER