Teknoloji

Acer’dan ufukta Chrome OS’li cihaz yok, şimdilik…

Acer’ın Chrome işletim sistemli bir cihazı Haziran ayının başında başlayacak olan Computex fuarında tanıtacağına dair söylenitiler vardı. Ancak daha sonra ortaya çıkan gelişmeler bu söylentilerin doğru olmadığını gösteriyor.

Acer’dan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre Tayvanlı şirketin Taipei’deki fuarda basın toplantısı düzenleme gibi bir planı bulunmuyor. 25 Mayıs’ta ise küresel bir lansman yapılacak. Yine de, bu lansman toplantısında Chrome işletim sistemli bir cihazın tanıtılmayacağı belirtiliyor.

Anlaşılan Chrome ortaya çıkmaya henüz hazır değil. Bununla birlikte Acer’ın Chrome işletim sistemli cihaz prototiplerini fuarlarda, cam fanusların içinde göstermek amacını taşıdığı biliniyor, geçtiğimiz seneki Computex’te kilitli bir cam dolabın içinde Android’li Aspire One bulunuyordu.

Önümüzdeki haftalarda Google’ın düzenleyeceği bir basın toplantısı, 25 Mayıs’taki Acer tanıtım etkinliği ve Computex var. Her ne kadar Chrome ile ilgili birşeyler beklemememiz söylense de, Acer’ın Chrome OS’li sistemli piyasaya sürmek için fazla beklemeyeceğini düşünüyoruz. Aslında Chrome OS için söz verilen yılın ikinci yarısının başlamasına da fazla zaman kalmadı.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER