Teknoloji

Acer’dan okullara özel bir netbook: Aspire One E100 Education

Acer’ın en yeni netbook’u Aspire One E100 Education adından da anlaşılacağı üzere okulları hedefliyor. 10.1 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü ekrana sahip olan bu cihaz hem Windows 7 hem de Android ile başlatılabiliyor. Android işletim sistemi özellikle hızlı bir şekilde internette gezinmeyi sağlama amacıyla geliştirilen anında açık seçeneği için tercih edilmiş.

Lastik tabanlı kaplaması sayesinde darbelere karşı korumalı olan bu cihazın üzerinde öğrencilerin adlarının yazdığı etiket kartlarını iliştirebilecekleri bir cep de bulunuyor. 250 GB’lık sabit disk, 1 GB RAM, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1 ve çoklu format desteğine sahip bellek kartı okuyucusunun yer aldığı bu cihazda detayları açıklanmamış bir Intel Atom işlemci bulunuyor. Yaklaşık 450 gr. ağırlığındaki bu ürün 24 mm’lik kalınlığa sahip. Acer’ın iddiası bu netbook’un bataryasının 8 saate kadar yeteceği şeklinde.

Yazılım tarafına bakacak olursak, Acer Aspire One E100 Education modelinde çeşitli ücretsiz uygulamalar bulunuyor. Acer’ın öğretmenlere birden fazla öğrenci sistemiyle uzaktan etkileşim kurmasına izin veren Classroom Manager uygulaması da cihaza önceden yüklenmiş olarak geliyor.

İlgili – Notebook Italia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER