Manşetler

Acer’dan DVD sürücülü Aspire Timeline Ultra dizüstü bilgisayarlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Acer’ın tanıttığı tek ultrabook modeli Thunderbolt portu barındıran Aspire S5 değil. Bir de Acer Aspire Timeline Ultra serisi bulunuyor 14 ve 15 inç’lik iki modelden oluşan bu seri sekiz saate kadar batarya ömrü sunmasıyla dikkat çekiyor. Optik sürücü barındırmalarına rağmen sadece 20 mm’lik kalınlığa sahip kasayla gelmeyi başaran bu Timeline Ultra dizüstü bilgisayarlarda Intel Core işlemcilerin yanı sıra SSD ve HDD seçenekleri sunuluyor.

Aspire S5’te yer alan ve kullanıcıların cihaz bekleme modundayken bile e-posta iletilerini, Twitter veya Facebook üzerinden gelen mesajlarını almasını sağlayan Acer Always Connect uygulaması Aspire Timeline Ultra modellerinde de yer alıyor. Aynı şekilde 1.5 saniye gibi kısa bir sürede uyku modundan çıkma özelliği de mevcut. Haftalarca uyku modunda kalabildiği söylenen bu Timeline ultrabook’lar akıllı telefonlar üzerinden de uyandırılabiliyor. Dolby Home Theater v4 çevresel ses sistemi barındıran hoparlöre sahip bu modeller HDMI portu üzerinden daha büyük ekranlara da görüntü aktarımında bulunabiliyor. Ne yazık ki, Thunderbolt portu yok, ancak USB 3.0’ı görmek bir nebze olsun teselli sayılır.

Acer’ın PowerSmart batarya teknolojisi sayesinde geleneksel bataryalara göre üç kat daha uzun yaşam döngüsüne sahip batarya bulunduran bu Aspire Timeline Ultra dizüstü bilgisayarlar avuç içlerini ısınmadan dolayı oluşabilecek yanmalara karşı koruyan bir termal sistemine de sahip. Bu, bilgisayar başında saatlerce çalışan ve avuç içleri bilgisayarın üzerinden ayrılmayanları sevindirecektir. Aspire Timeline Ultra modellerinin 2012’nin birinci çeyreğinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor, fiyat ise henüz belli değil.

İlgili – Acer

İLGİLİ HABERLER