Teknoloji

Acer’dan BlackBerry tarzında Android’li cep telefonu: BeTouch E130 – Video

Android işletim sistemini ve klavyeyi aynı çatı altında buluşturan telefonları her zaman görmek mümkün olmuyor. Bu nedenle Acer’ın beTouch E130 modeli ayrı bir ilgi uyandırıyor. Computex 2010’daki Acer standında ziyaretçileri selamlayan bu telefon BlackBerry’den esinlenerek tasarlanmış gibi.

2.6 inç’lik QVGA dokunmatik ekranlı bu cihazda kaydırma topu ve tam QWERTY klavye yer alıyor. Elde oldukça sağlammış hissi veren bu telefonun ekranı hemen hemen tüm Android’li telefonlardan daha küçük, kaydırma topu ise sertlik hissiyle menülerde daha rahat gezinmeye olanak sağlıyor.

Klavye telefonun en güzel taraflarından birisi sayılabilir. Nokia’nın E71 modelindeki gibi lastik benzeri bir maddeyle kaplanmış tuşlara basmak zevkli… Acer’ın giriş seviyesi BeTouch seviyesinin bir ürünü olan E130’da 416 MHz’lik ST-Ericsson işlemci, 256 MB RAM ve 512 MB ROM yer alıyor. Android’in artık eskimiş olan 1.6 sürümüyle çalışıyor olması suratların biraz asılmasına neden olabilir. Ancak bu tarz bir telefonda da 1 GHz Snapdragon işlemci ve 2.2 Froyo sürümü beklemek biraz saflık olur.

İlgilenenler için E130’un videosu aşağıda yer alıyor.

Video: Acer BeTouch E130

İlgili – Engadget: Galeri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER