Eğlence

Acer’dan Alive dijital içerik platformu ve uygulama mağazası – Galeri

Acer’ın New York’ta düzenlemiş olduğu küresel basın toplantısında genellikle yeni cihaz tanıtımları ve Clear.fi içerik paylaşım sistemi konuşuldu. Ancak Acer yazılım cephesiyle ilgili memnun edici bir haberi de vermeden geçmedi. Şirket, Alive adını verdiği dijital içerik platformunu cihazlarına önceden yüklemeye başlayacak.

Söz konusu servise ait yazılımın Acer markalı netbook’lara, dizüstü bilgisayarlara, akıllı telefonlara ve tabletlere yükleneceği söylendiğine göre Acer’ın bugün tanıttığı cihazlarda da Alive servisini yüklü olarak görmek mümkün olacak. Ancak Alive’ın ekran görüntüleri bu servisin şimdilik sadece masaüstü platformlara elverişli olduğunu düşünmemize neden oldu.

Acer bu servis için “bir uygulama mağazasından daha fazlası” nitelendirmesini yapıyor, ancak kabul etmek gerekir ki, uygulama mağazası bu sistemin kalbinde yatıyor. Intel, Zinio ve Adobe gibi büyük ortaklar Alive’a içerik sağlayacak. Yeni gelen materyaller Twitter ya da Acer’ın kendisine ait olan Channel konseptinden takip edilebilecek. Dinle, İzle, Oku, Oynat ve Uygulama olmak üzere beş ana bölümün bulunduğu Alive’da hem ücretsiz hem de ücretli içerikler bulunacak. Britanya ve İtalya’daki kullancılar gelecek aydan itibaren bu servise ilk erişenler şerefine nail olacaklar. Daha geniş kapsamlı bir lansmanın 2011’in ilk çeyreğinden itibaren yapılacağı belirtiliyor. Umarız listenin bir yerlerinde Türkiye de vardır.

Galeri: Acer Alive
[nggallery id=451]

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER