Manşetler

Acer’dan 4.8 inç’lik devasa ekrana sahip Android’li akıllı telefon

Acer’ın bugün tanıttığı yeni cihazlardan bir tanesi de Android işletim sistemiyle çalışan bir akıllı telefon. Bu telefonun el ilgi çekici yanı 4.8 inç’lik, 1024 x 480 çözünürlüklü, 21:9 en-boy oranlı devasa bir ekrana sahip olması. Acer bu ekranın cihazı “yüzde 100 akıllı telefon, yüzde 100 tablet” yaptığını söylüyor. Acer’ın matematik hesabından birşey anlamamış olsak da, sözü edilen bu akıllı telefonda 1 GHz’lik Snapdragon işlemci, 8 megapiksellik otomatik odaklı ve flaşlı kamera, video aramaları için 2 megapiksellik kamera yer alıyor. 720p HD video kayıt yeteneğini de unutmayalım.

Acer Flash Player 10.1 desteğini de eklediğine göre bu akıllı telefon Android 2.2 Froyo sürümüyle çalışıyor olmalı. HSDPA 14.4 Mbps, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0 gibi kablosuz bağlantı desteklerine sahip olan bu cihazda HDMI portu, DLNA desteği sayesinde telefondaki multimedya içeriğini başka cihazlara akıtma, altı eksenli hareket algılama sistemi gibi özellikler de bulunuyor.

64 mm’lik kalınlığa sahip olan ve kasası tamamen metalden imal edilmiş bu telefonun tüm teknik özelliklerinin cihazın piyasaya çıkacağı Nisan 2011’e kadar belli olacağını tahmin ediyoruz.

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER