Teknoloji

Acer yeni yılda 99 dolarlık Android ve daha ucuz Windows 8 tableti çıkarmayı planlıyor

Anlaşılan o ki, yeni yılda büyük üreticilerin piyasaya sürdüğü Android tabletlerde fiyat çıtası biraz daha aşağı düşecek. Wall Street Journal’ın haberine göre Acer gelecek yıl 99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip bir tablet çıkarmayı amaçlıyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde sıklıkla gördüğümüz Çin üretimi tabletlerle rekabeti amaçlayan Iconia B1 adlı tabletin giriş seviyesi Kindle Fire ile hemen hemen aynı özelliklerle çıkacağı belirtiliyor.

Acer’ın beklenen bu ucuz Android tabletinde 1024 x 600 piksel çözünürlüklü 7 inç ekran ve 1.2 GHz çift çekirdekli işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Iconia B1’in fotoğrafları geçen hafta Sırbistan’da yayın yapan bir forumda görülmüştü, Wall Street Journal’ın haberi o fotoğrafların varlığını bir anlamda doğrulamış oldu.

Öte yandan Asus, WSJ’ye benzer bir ürün çıkarmayı planlamadığı şeklinde demeç vermiş. Ne var ki, gazetenin Acer kaynağı Iconia B1’in bizzat Asus’un benzer ürünüyle rekabet için geliştirilmiş. Aslında Google’ın da 99 dolarlık bir Nexus tablet çıkarma fikrine ilgi duyduğuna dair söylentiler bulunuyordu, 199 dolarlık Nexus 7’yi geliştirmiş olan Asus belki yine Google için daha ucuz tabletin geliştirme çalışmalarını yapıyor olabilir.

Acer’ın tabletlerde fiyatı daha da düşürmek için ön ayak olmasını görmek çok da şaşırtıcı sayılmaz, ne de olsa bu Tayvanlı şirket daha ucuz Tegra 3 tabanlı Android tabletlerin kapısını açacak NVIDIA Kai programı altında ürün duyuran ilk üreticiydi. Söz konusu Iconia Tab A110 her ne kadar Kai programının duyurulan ilk ürünü olsa da beklenen 199 dolarlık fiyat hedefini tutturamamıştı. Bu arada WSJ, Acer’ın gelecek yılda daha ucuz bir Windows 8 tableti çıkaracağını da işaret etti.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER