Manşetler

Acer Windows 10 işletim sistemli yeni nesil cihazlarını tanıttı

acer-aspire-windows-10-121015

Microsoft, geçtiğimiz hafta Surface Pro 4 ve Surface Book’u tanıtarak Windows 10 işletim sistemli cihazlar için işaret fişeğini ateşlemişti. Cihaz üretim ortakları da Microsoft’un izinden gitmek için fazla zaman kaybetmedi. Surface Book’un medyada oluşturduğu etkiyi tekrarlamak pek kolay olmasa da, üreticiler de ortaya ilginç ürünler koyuyor. Bu şirketlerden biri olan Acer, Taipei’de düzenlediği etkinlikte Windows 10 işletim sistemli yeni cihazlarını tanıtarak vizyonunu paylaşmış oldu.

Bu ürünlerden biri olan Acer Aspire R 14, Tayvanlı şirketin Lenovo’nun YOGA serisiyle popüler olan tasarım formunun en yeni örnekleri arasında bulunuyor. 360 derecelik, çift döndürme kuvvetine sahip bir menteşe barındıran Aspire R 14, daha yüksek kalite ve esneklikle dört farklı operasyon modu sunuyor. Üst kalite bir görüntüye sahip Acer Aspire R 14; geleneksel dizüstü bilgisayar modunda, tablet modunda, çadır formatında veya sadece ekran olarak kullanılabiliyor.

Acer’ın Purified Voice dijital sinyal işleme teknolojisiyle birlikte gelen Aspire R 14, Cortana’ya sesli komutların rahatlıkla iletilmesini vadediyor. Altıncı nesil Intel Core işlemci ve 8 GB’ye kadar DDR3 RAM barındıran melez cihaz, pürüzsüz bir Windows 10 deneyimi sunmayı hedefliyor.

Acer Windows 10 cihazlarının bir diğeriyse Aspire Z3-700 adını taşıyan masaüstü bilgisayar oldu. 17.3 inç ekranlı Aspire Z3-700, 15.6 mm. kalınlığa ve 2 kilogram ağırlığa sahip. İki dayanak noktasına sahip bilgisayar, dev bir tablet formunda kullanılabiliyor.

Acer Aspire Z3-700’ün 17.3 inç’lik ekranı Full HD çözünürlük sunuyor. Cihazda Intel Core Skylake işlemciye 8 GB’ye kadar RAM eşlik ediyor. Bir güç kaynağına bağlanmadan 5 saat pil ömrü sunması, Acer Aspire Z3-700’ün taşınılabilirliğini artırıyor.

Acer Aspire R 14, ekim ayının sonunda Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da satışa sunulacak. Cihaz Kuzey Amerika’da 699 dolar, Avrupa’da ise 799 avrodan başlayan fiyatlar karşılığında satılacak. Aspire Z3-700 de bu yıl içinde satışa çıkacak. Kuzey Amerika satış fiyatı konusunda henüz bilgi verilmeyen ürün, Avrupa’da 599 avrodan başlayan fiyatlar karşılığında potansiyel sahiplerinin karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER