Teknoloji

Acer ve Lenovo’nun Wintel tabletleri yılın ikinci yarısında gelecek

Acer mevcut ürün portföyünde bazı düzenlemeler yapmayı ve çeşitli ürünlerin üretimini sonlandırıp onları piyasadan silmeyi planlıyor. Ancak tabletler bu stratejinin dışında kalıyor. Söz konusu tablet olunca Apple’ın dışında kalan şirketler için akla ilk olarak Android geliyor, ne var ki bu yılın ikinci yarısında çıkacak Windows 8’in de tabletler için önemli bir alternatif olduğunu belirtelim. Yılın ikinci yarısından itibaren piyasadaki Windows 8 tablet sayısının arttığını görebiliriz.

DigiTimes sitesine konuşan kaynaklar Acer ve Lenovo’nun 2012’nin üçüncü çeyreğinde Wintel tabletlerle karşımıza çıkacağını iddia ediyor. Wintel’den kastımız Windows 8 ile çalışan ve Intel Clover Trail platformunu barındıran ürünler. Kaynakların iddiasına göre Intel’in Medfield işlemcisi 2012’nin ilk yarısında gelecek. Clover Trail sayesinde PC üreticileri daha fazla performansı daha az güç tüketimiyle ürünlerinde sunma fırsatı yakalayacak.

Tabletlerde tatmin edici bir performansın yanı sıra yeterli sayılacak bir batarya ömrü sunmak da çok önemli. İşte bu noktada Intel Clover Trail’in uyumlu bir seçim olacağı düşünülüyor. Wintel tabletlere profesyonel kullanıcıların yine rağbet göstermesini bekliyoruz, ancak Windows 8 ile birlikte sunulacak Metro arayüzü bireysel kullanıcılar için de bir çekim kaynağı olacaktır.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER