Teknoloji

Acer ve ASUS Tizen’e yönelecek, HTC’de son kararı vermek üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MeeGo’nun yerine geçmesi beklenen Tizen işletim sistemi çok yeni olsa da ASUS ve Acer’ın da aralarında bulunduğu şirketlerden destek toplamışa benziyor. Her bir şirketin Tizen için geliştirme çalışmalarında bulunacak ekipler oluşturmaya hazırlandığı DigiTimes tarafından iddia ediliyor. Bu arada HTC’nin de son kararı vermeden önce değerlendirme aşamasında olduğu söyleniyor.

İşletim sisteminde meydana gelecek odak kayması, ASUS ve Acer’ın mevcut MeeGo cihaz planlarını tehlikeye atabilir. Hatırlayacak olursanız Acer MeeGo işletim sistemiyle çalışan ve Atom işlemciyle çalışan Iconia M500 tableti, ASUS ise MeeGo ile çalışan netbook modeli Eee PC X101’i tanıtmıştı. Eee PC X101 yurtdışında piyasaya çıktı çıkmasına, ancak ASUS’tan MeeGo tabanlı başka bir model görmeyebiliriz.

DigiTimes’ın kaynakları Samsung’un Bada ve Tizen’i entegre etmesinin de kaçınılmaz bir sonuç olabileceğini öne sürüyor. Bu yeni işletim sisteminin uygulama mağazasının Intel’in MeeGo ve Samsung’un Bada işletim sistemlerinin mevcut özkaynaklarını kullanabileceği fikri ortaya atılmış durumda. Ancak Tizen’in sadece telefon ve tabletlerde değil de, akıllı TV, netbook, araç içi bilgi ve eğlence sistemiyle diğer platformlarda da boy göstereceğini hesaba katarsak, Samsung’un daha komplike bir akıllı TV sistemi geliştirmek için daha önce belirlediği yol haritasına bağlı kalması daha iyi olabilir.

Tizen’in çıkışı Şubat 2012’yi bulacak. Intel, AppUpElements konferansında bu işletim sistemine özel yazılım geliştirme aracının kasımda yayınlanacağını belirtti.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER