Teknoloji

Acer tablet sevkiyat tahminlerini yüzde 60 oranında geri çekti

acer-iconia-00033Acer’ın bu yılki tablet satışları için takındığı iyimser tavır pazardaki çetin rekabetin gerçekleriyle yüzleşmiş durumda. Şirket bu yıla dair tablet ve dizüstü bilgisayar sevkiyat tahminlerini yeniden gözden geçirdi, tahminleri yüzde 60’a varan oranlarda geri çekti. Tayvanlı şirketin bu yola gitmesinde Apple’ın iPad 2’si ve Avrupa ekonomisinin yeniden yapılanmasında işleyen yavaş süreç etkili oldu.

Dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi olan Acer’ın elinde temizlemesi gereken bir büyük bir envanter bulunuyor. Şirket son üç çeyrektir tahminlerini karşılayamadı. Tablet pazarında nasıl mücadele edileceği konusunda içeride görüş ayrılıklarına düşen şirket bu süreç sonunda geçtiğimiz mart ayında baş yönetici Gianfranco Lanci’nin ayrılmasına tanıklık etti.

Ne var ki, şirketin şu anki icra kurulu başkanı J.T.Wang üçüncü çeyrek satışların daha kararlı bir çizgiye oturacağına inanıyor. Şirket daha önce bu yıl için sevk etmeyi planladığı tablet sayısını 5-7 milyon arası olarak belirtmişti, Wang’ın son açıklamasına göre bu rakam 2.5-3 milyon aralığına çekildi, bu büyük bir düşüş anlamına geliyor. Aynı şekilde dizüstü bilgisayar sevkiyatlarında da düşüş bekleniyor.

Bu haberlere rağmen Acer’ın elinde iyi tablet ürünlerinin olduğunu söyleyebiliriz. Acer Iconia Tab A500‘ün önümüzdeki haftalarda piyasada olması bekleniyor, onun ardından daha küçük kardeşi 7 inç’lik A100 gelecek. Bu arada Intel Atom işlemcili MeeGo tableti Iconia M500‘ün de yolda olduğu belirtilmişti.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER