Teknoloji

Acer Swift Serisi, AMD Ryzen AI 300 işlemcilerle güçleniyor

Acer, ince ve hafif dizüstü bilgisayar modelleriyle tanınan Swift serisine 2024 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla yeni bir soluk getiriyor. Acer, bu kapsamda AMD’nin yeni nesil Ryzen AI 300 Serisi dizüstü bilgisayar işlemcilerini içeren modellerini tanıtacak. Bu yeni modeller, CPU ve GPU çekirdek sayısında önemli artış sağlarken ultra verimli NPU ile de donatılacak.

AMD’nin yeni işlemcileri, Acer’ın yapay zeka tabanlı bilgisayar seçeneklerine devrim niteliğinde hız ve performans kazandıracak. Bununla birlikte, yeni Acer Swift modelleri, Copilot+ PC deneyimlerine de ücretsiz güncelleme alabilecek. Bu sayede kullanıcılar, en yeni teknolojilerden faydalanma fırsatını yakalayacak.

Acer Inc. COO’su Jerry Kao, yapay zekanın oyun, içerik oluşturma, profesyonel ve günlük kullanım alanlarında beklentileri yeniden şekillendirdiğini belirtti. Kao, AMD ile iş birliği sayesinde kullanıcılarına benzersiz bir güç ve performans sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Acer’ın önümüzdeki aylarda AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemcili yeni sistemleri duyuracak olmasının heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

AMD Bilgi İşlem ve Grafik İş Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jack Huynh, Acer ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Huynh, Acer ile 50 TOPS işlem gücüne sahip dünyanın en güçlü NPU’suna ve yeni nesil Zen 5 mimarisine sahip dünyanın en hızlı APU’suna sahip yeni bir AI PC kategorisi oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca, oyun için en iyi grafik performansını sunan 3. nesil AMD Ryzen AI işlemcileri tanıtmaktan gurur duyduklarını ekledi.

Yeni yüksek performanslı “Zen 5” mimarisine dayanan AMD Ryzen AI 300 işlemciler, 12 yüksek performanslı çekirdek ve 24 iş parçacığına sahip olacak. Acer Swift dizüstü bilgisayarlar, bu işlemcilerle kullanıcılara yapay zeka yeteneklerini yerel olarak kullanma imkanı sunacak. AMD XDNA 2 teknolojisi sayesinde 50+ NPU TOPs’a varan yapay zeka bilgi işlem performansı sağlanacak.

Kullanıcılar, internet erişimine ihtiyaç duymadan ve pil ömründen ödün vermeden yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini en üst düzeye çıkarabilecekler. AMD Ryzen AI 300 Serisi işlemciler, ağır bilgi işlem iş yüklerinde bile daha düşük güç tüketimi ve mükemmel pil ömrü sağlamak için optimize edildi. Ayrıca, 36 MB’a kadar önbellek seçeneği ile daha yüksek ivmeli bir üretkenlik ve hızlı yanıt verme duyarlılığı sunacak.

Yerleşik AMD Radeon 800M grafikler ise yüksek çözünürlüklü ekran desteği ve hızlandırılmış kodlama sağlayacak. Bu grafikler, ayrık bir grafik kartı olsun veya olmasın, kullanıcıların yüksek performanslı grafik ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Tüm bu özellikler, Acer Swift serisinin performansını yeni bir seviyeye taşıyacak.

Acer’ın yeni Swift modelleri, özellikle taşınabilirlik ve performansı bir arada arayan kullanıcılar için ideal bir seçenek olacak. Bu yeni modeller, aynı zamanda yapay zeka tabanlı uygulamalar ve büyük dil modelleri gibi ileri düzey teknolojilere de destek verecek. Sonuç olarak, Acer Swift serisi, yeni AMD Ryzen AI 300 işlemcilerle birlikte kullanıcı deneyimini tamamen dönüştürmeye hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER