Teknoloji

Acer, Swift serisine Copilot Plus PC ekliyor: Swift 14 AI geliyor

acer swift 14 ai

Acer, pazartesi günü yaptığı duyuruyla ilk Copilot Plus PC‘sini tanıttı: Swift 14 AI. Bu model, Acer’ın popüler dizüstü bilgisayarlarından biri olan Qualcomm Snapdragon sürümünü içeriyor. İki farklı konfigürasyon seçeneği sunulacak ve her iki model de Windows 11’in yeni AI özelliklerini destekleyecek.

Swift 14 AI, Recall, Cocreator ve Canlı Altyazılar gibi AI özellikleriyle donatılmış olacak. İlk konfigürasyon, 12 çekirdekli Snapdragon X Elite işlemcisiyle gelirken, diğer konfigürasyon 10 çekirdekli Snapdragon X Plus işlemcisiyle sunulacak. Her iki modelde de 45 TOPS’lik bir sinir işleme birimi bulunacak ve 32GB belleğe ve 1TB M.2 SSD depolama alanına kadar yapılandırılabilir.

Bu modeller, 14.5 inç (2560 x 1600), 120Hz IPS ekran, Wi-Fi 7, Bluetooth 4, iki USB-C, iki USB-A ve bir HDMI bağlantı noktası ve 1440p IR web kamerası ile donatılacak. Acer Swift 14 AI, Acer’ın 2023’te Swift 5’i Swift 14 olarak yeniden adlandırmasından bu yana Swift serisindeki en büyük değişiklik olacak.

Ayrıca Acer, aynı yıl Swift 3’ü Swift Go olarak yeniden adlandırmıştı. Bu nedenle, şu anda Acer’ın ürün yelpazesinde çok sayıda Swift 14 modeli bulunmakta, bunlar arasında diğer AI PC’ler de yer almakta: Swift X 14, Swift Go 14 ve Swift Go 14 AMD. Tek AI olmayan dizüstü bilgisayar, diğerlerinde olduğu gibi NPU içermeyen standart Swift 14’tür.

Acer Swift 14 AI, temmuz ayında Kuzey Amerika’da 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek. Ancak, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da haziran ayında satışa sunulacak ve fiyatı 1.499 eurodan başlayacak. Acer’ın bu yeni modeli, kullanıcılarına yüksek performans ve gelişmiş AI özellikleri sunmayı vaat ediyor.

Qualcomm Snapdragon işlemci ile güçlendirilmiş olan Swift 14 AI, hızlı ve verimli bir performans sunacak. Ayrıca geniş depolama seçenekleri ve yüksek bellek kapasitesi ile kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Acer, bu yeni modelle birlikte kullanıcılarına daha akıllı ve verimli bir bilgisayar deneyimi sunmayı hedefliyor.

Swift 14 AI’nın sahip olduğu AI özellikleri, kullanıcılara daha üretken ve yaratıcı olma imkanı tanıyacak. Recall, Cocreator ve Canlı Altyazılar gibi özellikler, kullanıcıların işlerini daha hızlı ve etkili bir şekilde yapmalarına yardımcı olacak. Acer, bu yenilikçi özelliklerle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Acer Swift 14 AI, teknolojiyi ve yeniliği bir araya getirerek kullanıcılarına üstün bir performans sunacak. Acer, bu yeni modelle birlikte, kullanıcılarına en son teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri sunmayı hedefliyor. Swift 14 AI, Acer’ın Swift serisinde yeni bir dönemi başlatacak ve kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER