Teknoloji

Acer Predator 17X sanal gerçekliğe hazır biçimde geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

acer predator 17xAcer, Oculus Rift ve HTC Vive sanal gerçeklik başlıklarıyla çalışabilecek yeni dizüstü bilgisayarını görücüye çıkarttı. Oldukça güçlü bir bilgisayar olan, ancak sanal gerçeklik standartlarını karşılamayan Predator 17’nin güncellenmiş versiyonu niteliğindeki Acer Predator 17X, Nvidia GeForce GTX 980 grafik işlemcisiyle birlikte geliyor. Söz konusu işlemcinin pek çok oyun bilgisayarında bulunduğunu belirtmekte fayda var. Selefinin “galaksiler arası kruvazör” görünümünü koruyan Predator 17X’te 4K çözünürlük sunan 17.3 inç ekran bulunuyor.

Gösterişli ve uzun ömürlü dizüstü oyun bilgisayarlarına pek rastlanmıyor. Oyun bilgisayarları, insanların sürekli yanlarında taşıdığı dizüstü bilgisayarlara kıyasla daha “müstakil” bir imaj çiziyor. Ancak Predator 17X, bu imajı daha da ileriye taşıyacak özellikler barındırıyor. Tartıda 4.5 kilogram çeken dizüstü bilgisayar, selefi Predator 17’ye yaklaşık 1 kilogram fark atıyor. Ancak ağırlıktaki bu artışa rağmen, pil ömrü 5.5 saatten 3 saate iniyor.

Oculus Rift ve HTC Vive sahiplerinin sanal gerçeklik oyunlarını oynamasını mümkün kılacak çok az dizüstü bilgisayar bulunuyor. Predator 17X, Nvidia’nın “VR Ready” sertifikasıyla bu görevi yerine getirmeye yetkin olduğunu kanıtlıyor. Predator 17X, OSVR ve StarVR standartlarını da destekliyor. OSVR, sanal gerçeklik konusuna teknik alanda kafa yoranları ilgilendiren bir standart niteliği taşırken, StarVR’ın henüz son kullanıcıyla buluşmaya hazır bir çözüm olmadığını belirtmek gerekiyor.

Özellikle geliştiricilerin Acer Predator 17X’ten ve taşınılabilirliğinden faydalanması muhtemel gözüküyor. Mayıs ayında Çin’de, haziranda ise Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa sunulacak bilgisayarın ABD’deki fiyat etiketinde 2 bin 799 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER