Teknoloji

Acer markalı ultrabook bilgisayar eylülde çıkabilir

Acer’ın MacBook Air’a rakip olacak cihazını en erken eylül ayında çıkarması bekleniyor. DigiTimes tarafından geçilen habere göre Tayvanlı üreticinin ultrabook segmentine mensup olacak bilgisayarı ASUS’a karşı da bir rekabet ürünü olacak. Her iki şirketin ultrabook’larını önümüzdeki aylarda çıkarması bekleniyor. İlk cihazların Acer Aspire 3951 ve ASUS UX21 olacağı tahmin ediliyor.

Acer Aspire 3951 ile ilgili ilk detaylar bu ay ortaya çıkmıştı. Bir Acer yöneticisi Aspire 3951’in en az iki konfigürasyonla geleceğini, ilk versiyonun 13.3 inç’lik bir model olacağını belirtti. Acer ultrabook cihazının 13 mm’lik kalınlığıyla MacBook Air’dan daha ince olacağı, ancak 1.4 kg ağırlığının onu biraz daha ağır yapacağı belirtiliyor.

Intel Sandy Bridge Core işlemcisiyle güçlendirilecek olan bu dizüstü bilgisayar kullanıcılara 250 GB ile 500 GB sabit disk veya 160 GB SSD seçeneklerinden birini seçme fırsatı verecek. Bağlantı ve portların arasında Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HDMI, USB ve bellek kartı okuyucusu bulunuyor. Fiyatının ise 768$ ile 960$ arasında olması bekleniyor.

Intel’in yongasetinden dolayı artan materyal faturası nedeniyle Acer’ın ultrabook’unun biraz pahalıya geleceği belirtiliyor. Intel tarafından geliştirilmiş olan Ultrabook konseptiyle Apple’ın MacBook Air ile domine ettiği ultrataşınabilir cihaz segmentine rekabet kazandırılması amaçlanıyor.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER